Фото: илустрација (Жељка Бојанић, приватна архива)
29/06/2021 u 14:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сузбијање незаконитог риболова: Спријечено вршење више кривичних дјела

У претходном периоду је спроведено више самосталних акција граничне полиције и заједничких акција на подручју Херцег Новог, Тивта, Котора, Бара и Улциња и овим акцијама спријечено вршење више кривичних дјела

Службеници Сектора граничне полиције – Регионалног центра граничне полиције „Југ“ предузимају континуриане активности на сузбијању незаконитог риболова на мору а који се спроводи уз употребу минско – експлозивних средстава. 

У претходном периоду је спроведено више самосталних акција граничне полиције и заједничких акција са инспекторима за морско рибарство Директората за рибарство на подручју Херцег Новог, Тивта, Котора, Бара и Улциња и овим акцијама спријечено вршење више кривичних дјела. 

У претходних мјесец дана полиција је у више одвојених акција пронашла 12 експлозивних направа и више иницијалних каписли за које се сумња да су биле намјењене за незаконити риболов на мору, као и друге ствари и предмете које извршиоци користе приликом вршења незаконитог риболова. 

Наиме, гранична полиција и инспектори за морско рибарство су у акваторији залива Траште  који припада Котору, пронашли двије експлозивне направе са уметнутим иницијалним капислама и штапином, као и више сакова за скупљање рибе. Недалеко од насеља Загора полиција је пронашла четири експлозивне направе и пет иницијалних каписли са уметнутим штапином, као и двије ручне радио станице и опрему за роњење. 

Такође, заједничка акција са службеницима Директората за рибарство која је спроведена у приобалном дијелу испод насеља Загора, резултирала је проналаском три експлозивне направе и шест иницијалних каписли са уметнутим штапином.

Овим акцијама, односно проналажењем наведених експлозивних направа и друге опреме, спријечен је незаконит риболов, односно извршење више кривичних дјела.

У циљу идентификације лица која се баве незаконитим риболовом на мору даље мјере и радње предузимају службеници Сектора за борбу против криминала. 

Пронађена експлозивна средства су предата службеницима Директората за заштиту и спашавање – Одсјека за неексплодирана убојна средства.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 03:18