/ -FOTO: PROFIMEDIA
06/08/2022 u 13:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Svaki policajac koji radi na polju korupcije ići će na poligraf

Svako odbijanje poligrafskog testiranja i davanja odgovora na pitanja u vezi sa policijskim poslovima, predstavlja povredu službene dužnosti, saopštili su iz MUP-a

Ministarstvo unutrašnjih poslova donijelo je pravilnik kojim je propisano da je svaki policijski službenik koji je angažovan na poslovima borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije dužan da se podvrgne poligrafskom testiranju .

Kako je saopšteno, poligrafsko testiranje navedenog policijskog službenika, na predlog neposrednog rukovodioca policijskog službenika, odobriće ministar ili lice koje on ovlasti.

Iz MUP-a su saopštili da odbijanje poligrafskog testiranja i davanja odgovora na pitanja u vezi sa policijskim poslovima, predstavlja povredu službene dužnosti.

Propisano je da se poligrafsko testiranje policijskog službenika, na okolnosti rada i obavljanja konkretnog policijskog posla, sprovodi i na zahtjev rukovodioca Odjeljenja za unutrašnju kontrolu rada policije.

- Donošenjem navedenog Pravilnika stvorili su se i praktični uslovi da se oni policijski službenici koji su anagažovani na poslovima borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije mogu podvrgnuti poligrafskom testiranju, što predstavlja još jedan korak Ministarstva u jačanju integriteta kod zaposlenih, kao i otkrivanja policijskih službenika koji su eventualno prekršili zakon. Na ovaj način Ministarstvo želi da da puni doprinos u borbi protiv organizovanog kriminala, kao i da osigura da u službi rade isključivo profesionalci i lica od integriteta- zaključuje se u saopštenju MUP-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 20:26