Тунел пробијен до депоа Вишег суда / -screenshot/rtcg
08/03/2024 u 17:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Švedska odobrila izručenje Vladimira Erića, osumnjičenog za kopanje tunela do depoa Višeg suda

On je uhapšen sredinom oktobra prošle godine na švedskom aerodromu odakle je namjeravao da otputuje u Beograd

Švedski pravosudni organi odobrili su izručenje srpskog državljanina Vladimira Erića, osumnjičenog da je dio grupe koja je u prokopala tunel do depoa Višeg suda u Podgorici, potvrđeno je Televiziji E.

Viši sud je nakon pola godine dostavio Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici spisak predmeta koji su nestali iz njihovog depoa, a na spisku je između ostalog i 19 komada različitog oružja i neznatna količina droge.

Crna Gora od Švedske zatražila izručenje Erića

U odgovoru koji potpisuje rukovodilac ODT-a Duško Milanović navodi se da zbog zaštite interesa postupka više detalja nije moguće saopštiti.

Tunel do depoa Višeg suda otkriven je u septembru prošle godine. Zbog kopanja tunela do višeg suda na potjernici su i dalje osumnjičeni Veljko Marković, Milan Marković i Dejan Jovanović. Na spisku i Katarina Baćović, Marjan Vuljaj, Ivica Piperović i Nikola Milačić.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva TV E su saopštili da spisak osumnjičenih nije proširen, ali i da tužilac preduzima sve zakonom predviđene mjere i radnje kako bi bile rasvjetljene sve ključne činjnice.

U depou Višeg suda čuva se dokazni materijal za gotovo sve sudske postupke, ali i droga, oružje, novac i spisi predmeta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 03:20