/ VISI SUD PRIVODJENJE - NENAD MANDIC
28/12/2023 u 17:01 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šverc 2,5 tona kokaina: Vojvodić se predao SDT, negirao optužbe

Kako je Lekić naveo u izjavi za portal Dan, njegov klijent je negirao navode optužbi koje mu SDT stavlja na teret

Baranin Rade Vojvodić predao se Specijalnom državnom tužilaštvu. To je za portal Dan potvrdio njegov advokat Damir Lekić. Podsjećamo,Vojvodić je obuhvaćen istargom povodom šverca 2,5 tona konaina.

Kako je Lekić naveo u izjavi za portal Dan, njegov klijent je negirao navode optužbi koje mu SDT stavlja na teret.

SDT: Uhapšen policajac i tri osobe, osumnjičeni za šverc kokain brodovima od Južne Amerike do Evrope

Podsjećamo, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odjeljenje  lišilo slobode  25. decembra  M.B., N.B., N.N. i Z.K. službenika policije i protiv njih ali i protiv još dvije osobe će podnijeti krivičnu prijavu.

Oni se sumnjiče zbog osnova da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

- Iz dokaza koje je prikupilo Specijalno državno tužilaštvo, u saradnji sa Specijalnim policijskim odjeljenjem, a uz pomoć Nacionalne kriminalističke agencije Ujedinjenog kraljevstva (NCA) i Agencije Evropske Unije sa saradnju organa za sprovođenje zakona - EUROPOL, proizilazi da su lica lišena slobode, sa jednim, koji je na izdržavanju kazne i jednim za kojim se traga, tokom 2020. i 2021. godine, postali članovi kriminalne organizacije formirane radi krijumčarenja opojnih droga. U više navrata, djelujući u okviru kriminalne organizacije, prokrijumčarili ukupno 2.563 kg kokaina i 59 kg metamfetamina, brodovima od Južne Amerike do Evrope i od Evrope do Australije- saopštio je tada specijalni državni tužilac Vukas Radonjić.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 10:48