/ - илустрација УП твитер
12/12/2021 u 21:11 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шверц двије тоне дроге: Рудовић признао кривицу

Прихватио је да врши осматрање и обавјештава припаднике који врше превоз дроге о кретању полиције, преноси поруке, прикрива припадникака који је у бјекству...

Окривљени Марко Рудовић склопио је споразум о признању кривице са Специјалним државним тужилаштвом, 11. новембра 2021. године, односно са државном тужитељком Сањом Јовићевић, и тако је признао да је крив за стварање криминалне организације, за кривично дјело неовлашћена производња, држанjе и стављанjе у промет опоjних дрога. Њему је изречена јединствена казна затвора годину и два мјесеца. Такође, изречена му је и новчана казна 4.000 еура.

Криминална гупа се терети да је прокријумчарила око двије тоне марихуане.

image
- фото скриншот

- Почетком јуна 2020. до краја децембра 2020. године у Црној Гори, Албанији и Босни и Херцеговини, заједноса окривљеним С.У., И.Љ., Б.И., Д.К., И.К., Д.Д, Д.М., С.Ђ., Е.Н., И.П. , Р.К. , Б.П. , Т.П. и И.К. , те А.К. који је рјешењем Вишег суда у Подгорици добио статус свједока – сарадника, са М. Б., , С.А. , Г. А., К. Е. и више НН лица из Албаније,  постали припадници криминалне организације коју је организовао Д.Г. са боравиштем у БиХ, а која је дјеловала на територији Црне Горе, Албаније, Босне и Херцеговине, Хрватске, Словеније, Македоније, Њемачке. и других земаља, са циљем вршења тешких кривичних дјела. Д.Г. је као организатор ради реализације криминалног плана који је сачинио кријумчарење марихуане и кокаина из Албаније у Црну Гору и друге земље и у земље ЕУ и остваривања зараде, сам или преко других ангажовао С.У., И.Љ., М.Р., Д.К., Б.И., И.К. , Д.Д. Д.М., С.Ђ., Е.Н., И.П., Р.К. , Б.П. , Т.П. и окр. И.К. , те А.К., М. Б., , С.А., Г.А., К.Е., и више НН лица из Албаније и Босне и Херцеговине као припаднике, при чему је Д.Г., криптованим телефоном давао упутства и указиваона начин извршења криминалних активности и могућност зараде, а себи одредио да уговаракупопродају марихуане и координира активности припадника. Док је окривљени М.Р. , као иокривљени С.У., И.Љ., Б.И., Д.К., И.К., Д.Д., Д.М., С.Ђ., Е.Н., И.П., Р.К., Б.П., Т.П. и окр. И.К.,те А.К. , М. Б., , С.А. , Г.А., К.А., и више НН лица постали припадници криминалне оргамнизације прихватајући криминални план у правцу вршења неодредјеног броја кривичнихдјела неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога из чл.300Кривичног законика ЦГ- дио је споразума опризнању кривице.

Па је тако М.Р. прихватио да врши осматрање и обавјештава припаднике који врше превоз дроге о кретању полиције на путу којим се преносидрога, преноси поруке између припадника криминалне организације, прикрива припадника криминалне организације који је у бјекству, припрема возила за кријумчарење дроге.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 06:23