/ - UBISTVO BALTIćA (FOTO: MUP RS)
26/04/2023 u 18:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Svjedok: Mihajlović učestvovao u ubistvu Baltića

Baltić je ubijen u ratu između kavačkog i škaljarskog klana, 1. januara 2018. godine, a o njegovoj likvidaciji govorio je Nikola Spasojević, okrivljeni-saradnik u postupku protiv ozloglašene kriminalne grupe.

Na suđenju klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, po prvi put, govorilo se o surovoj likvidaciji u garaži u Beogradu, kada je brutalno ubijen Crnogorac Davorin Baltić. Baltić je ubijen u ratu između kavačkog i škaljarskog klana, 1. januara 2018. godine, a o njegovoj likvidaciji govorio je Nikola Spasojević, okrivljeni-saradnik u postupku protiv ozloglašene kriminalne grupe.

Govoreći o likvidaciji Gorana Mihajlovića, žrtve ozloglašenog klana, koji je otrovan i spaljen u kući u Surduku, Spasojević se dotakao toga šta se u kriminalnim krugovima pričalo o ubijenom.

Ivan Ninić, advokat porodice ubijenog Mihajlovića, upitao je Spasojevića čija je kuća u kojoj je žrtva ubijena. Okrivljeni-saradnik je rekao da ne zna.

Ninić: Da li je pominjan Mihajlović u nekom kontekstu?

Spasojević: Pominjan je kao jedan od učesnika u ubistvu Davorina Baltića.

Ninić: Da li je pominjana njegova bliskost sa Dedovićem i Stamatovićem?

Spasojević: Ne.

Ovo je prvi put da se na suđenju govorilo o likvidaciji Baltića.

Baltića su bezbjednosne službe označavale kao pripadnika kavačkog klana, a on je ubijen dok je svojim automobilom „golf 7“ ulazio u garažu zgrade u kojoj je živio na Vračaru. Egzekutori su iz automatske puške i pištolja na Baltića ispalili nekoliko desetina metaka. U kolima pored njega sjedjela je policajka Marija Nikolić, inače, kako su mediji tada pisali, njegova kuma, koja je u vatrenom obračunu prošla bez povreda.

Protiv nje se naknadno vodio postupak pred Višim sudom u Beogradu. Na suđenju je tvrdila da nije znala da je Baltić kriminalac, što je bilo sumnjivo jer se za njim bila tada raspisana potjernica.

Čak su i sami policajci koji su svjedočili tokom postupka protiv Nikolićeve rekli da je ona to morala da zna.

Cijeli snimak brutalne likvidacije zabilježile su nadzorne kamere zgrade u kojoj je ubijeni Baltić živio, a pomenuti video-zapis su tek sada, nakon više od dvije godine od zločina.

Na snimku vidi se kako ubrzo za Baltićem u garažu ulaze dvije osobe, kruže oko njegovog automobila i kreću da pucaju. Jedan napadač imao je pištolj, dok je drugi u ruci držao poluautomatsko oružje.

Egzekutori su bili toliko precizni da su ubili samo Baltića, dok je policajka pored njega prošla bez povreda, što je jasan pokazatelj da je reč o profesionalcima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 05:25