/ - FOTO: SKY šKALJARACA -PREPISKE I FOTOGRAFIJE POVODOM PLANIRANJA UBISTVA ROGANOVIćA/PORTAL DAN
08/06/2024 u 17:01 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(FOTO) Svjedok saradnik 4. jula o ubistvu Šćepana Roganovića

Svjedok saradnik u sudskom postupku povodom ubistva Šćepana Roganovića o ovom zločinu svjedočiće 4. jula.

To je sudija Vesna Kovačević saopštila 6. juna na ročištu povodom pomenutog ubistva.

Na tom ročištu saslušan je jedan od svjedoka koji se, između ostalog, izjašnjavao na okolnosti prevoza motora za koji je naveo da je kasnije iz medija saznao da je korišćen za ubistvo Roganovića.

Svjedok: Glavaš me pitao da prevezem motor, iz medija sam saznao da je korišćen za ubistvo Roganovića

Optužnicom za ovaj zločin obuhvačeni su: Igor Vukotić, Mili Bajramović, Krsto Vujić, Marko Radović, Igor Glavaš, Miloš Komar, Slavko Radulović, Miloš Gvozdenović i Dino Ibrahimović. Vukotiću, Bajramoviću i Vujiću se sudi u odsustvu jer se nalaze u bjekstvu.

(FOTO) Škaljarci htjeli granatom da gađaju kuću Roganovića: "Nas dvojica u bjekstvu, Mrva u zatvoru, ne možemo kao prije"

Portal Dan došao je do  fotografija iz "SKY" komunikacije na osnovu koje je proširena istraga u ovom predmetu.

image
- FOTO: SKY šKALJARACA -PREPISKE I FOTOGRAFIJE POVODOM PLANIRANJA UBISTVA ROGANOVIćA/PORTAL DAN

ISTRAGA PROŠIRENA NA OSNOVU "SKY":

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo procesuiralo je ranije pet lica koja je obuhvatilo proširenom istragom vezanom za ubistvo Šćepana Roganovića.

Svjedok opisao ubicu: Uporno je pucao, prišao je na četiri metra od Roganovića

Kako portal Dan ranije objavio, SPO i SDT-u istražne radnje u ovom predmetu su proširene na osnovu "SKY" komunikacije koju je nadležnima dostavio EUROPOL a za koju se sumnja da su koristili i neki od optuženih za ubistvo Roganovića protiv kojih se već vodi sudski postupak.

Ubistvo Roganovića: Optuženi negirali krivicu, Radović udaljen iz sudnice; Turković: Odbrana sračunata kako bi se izbjegla odgovornost

-Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv okrivljenih: I.V., S.R., M.G. i M.R., zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, a protiv  okrivljenog M.R. i zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija,  izvršenih tokom 2019. i 2020. godine, u Herceg Novom, u okviru kriminalne organizacije čiji je organizator V.K, protiv koga se već vodi postupak pred Višim sudom u Podgorici, za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo oštećenog Š.R., u februaru 2020.godine- navodi u ranijem saopštenju  portparol i specijalni državni tužilac Vukas Radonjić. 

image
- FOTO: SKY šKALJARACA -PREPISKE I FOTOGRAFIJE POVODOM PLANIRANJA UBISTVA ROGANOVIćA/PORTAL DAN

Škaljarci iz HN na “SKY”- ubistvo Roganovića: "Ne mogu ubijat dovijeka da bi zaradio”

Podsjećamo, portal Dan je ranije objavljivao SKY komunikaciju za koji istražni organi sumnjaju da je vezana za dešavanja uoči, tokom i nakon ubistva Roganovića a koju su prema sumnjama komunicirali članovi škaljarskog klana i njihovi saradnici.

Panika u redovima škaljaraca: Nakon zločina u HN na SKY planirali ubistva svojih saradnika

Služba Europola i nadležni organi Francuske u okviru razbijanja kriptovane “SKY” komunikacije otkrili su i poruke za koje se sumnja da su povezane sa ubistvom Šćepana Roganovića

image
- FOTO: SKY šKALJARACA -PREPISKE I FOTOGRAFIJE POVODOM PLANIRANJA UBISTVA ROGANOVIćA/PORTAL DAN

NAVODI ISTRAGE:

Prema navodima tužilaštva, u zvaničnoj optužnici, optuženima  Bajramoviću i Glavašu se na teret stavljaju teško ubistvo i stvaranje kriminalne organizacije, dok se Bajramović sumnjiči i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Komaru i Ibrahimoviću se stavlja na teret krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Svjedok saradnik: “Vujić rekao da će uložiti sve što ima da makne Roganoviće”

Bajramović je označen kao direktni počinilac ubistva dok se Vujić tereti da je organizator ove kriminalne grupe. Glavaš se tereti da je pratio žrtvu i obavještavao Bajramovića kriptovanim telefonom o kretanju Roganovića. On je, prema rezultatima istrage, po nalogu i uputstvima organizatora kriminalne organizacije, u januaru 2020. godine, preuzeo od, za sada nepoznate osobe, motocikl „pjađo“ koji je 2018. godine ukraden u Španiji, a koji je korišćen u ubistvu Roganovića.

Preko "SKY" slao poruke osumnjičenima: Igora Vukotića terete da јe ubici Roganovića pomogao u skrivanju

U tom predmetu tužioci su obezbijedili svjedoka saradnika – Miloša Đuričkovića, koji je nakon hapšenja priznao da je pomogao izvršiocu ubistva.

Ubistvo Šćepana Roganovića: SDT zbog "SKY" proširilo istragu i naredilo nova hapšenja

Roganović je ubijen na stepeništu kod Kanli kule 13. februara 2020. godine.

Vujić, prema evidenciji bezbjednosnih službi, slovi za člana škaljarskog klana koji blisko sarađuje sa barskom kriminalnom grupom koju je predvodio pokojni Alan Kožar.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. jul 2024 15:32