/ - FOTO: LAZAR RUžIć
29/02/2024 u 16:20 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Svjedok vidio ubicu Mustafe: "Imao tamnu odjeću i vizir, ovo je djelo profesionalca"

U Baru 27. februara u pucnjavi koja se dogodila oko 9 časova nubijen je Edmond Mustafa. Nakon samo pola sata od zločina uhapšen je Dino Ibrahimović. I Osumnjičeni i žrtva dovode se u vezu sa škaljarskim klanom

Ubistvo Edmonda Musrafe počinio je porfesionalac, koji je nosio oružje u rukaama, bio obučen u tamnu odjeću i koji je imao taman vizire, kacigu. Tako je u svom iskazu pred višom državnom tužiteljkom Irenom Burić govorio o pomenutom zločinu svjedok Ž.R. (ime poznato redakciji portala Dan).

Ž.R. je, kako se navodi u njegovom iskazu, 27.februara oko 09,00 časova, došao u CKB banku u ulicu Maršala Tita, u Baru, a iz banke je izašao negdje oko 09,15 časova.

Ibrahimović o ubistvu Mustafe ćutao i pred sudijom za istragu: Određen mu pritvor od 30 dana

Nakon toga, kako se navodi u njegovom iskazu u koji je portal Dan imao uvid,  krenuo je u ulicu Popa Dukljanina, i kada je prošao kiosk koji se nalazio sa njegove lijeve strane u ulici Popa Dukljanina, počeo je lagano da prelazi na drugu stranu u kojem trenutku je vidio čovjeka dijagonalno od njega prema prolazu kojim on inače prolazi, jer mu je auto bilo parkirano na parking iza marketa Franca.

I žrtva i osumnjičeni označeni kao članovi škaljarskog klana

Podsjećamo, 27. februara u pucnjavi koja se oko 9 časova dogodila na uglu Ulice popa Dukljanina i Ulice maršala Tita u Baru ubijen je Edmond Mustafa. 

Nakon samo pola sata od zločina uhapšen je Dino Ibrahimović. I Osumnjičeni i žrtva dovode se u vezu sa škaljarskim klanom, evidentirani su od strane policje kao pripadnici te kriminalne organizacije.

Ibrahimović je, podsjećamo, obuhvaćen i optužnicom za ubistvo Šćepana Roganovića. Njemu se u tom potupku, u kojem se branio sa slobode, i dalje sudi.

- Vidio je tog čovjeka sa puškom, a onda je začuo rafalni pucanj, te kako je bio diverzant u vojsci, po zvuku je poznao da je kalašnjikov u pitanju. Navodi, da je ovo lice držalo pušku u obije ruke, sa spuštenim cijevima prema asfaltu, a potom je podigao pušku i pucao, kratko, jedan rafal. Taj čovjek se nalazilo na metar ili dva od parkiranih kola i pucao između dva parkirana auta, a kada je pucao savio je koljena, krenuo korak, dva naprijed u pravcu te žrtve, a čuo je jedan ili dva rafala, kratka. To lice ga je pogledalo i imalo je kacigu sa vizirom totalno zatamnjenim, ali se ne sjeća da li je imalo rukavice na ruke. Neko je u tom trenutku rekao da ubiše kuče, jer nijesu znali u šta je to lice pucalo, i vidio je nešto crno između automobila, i to je bio kačket od ubijenog. Prišao je licu koje je ubijeno i isti je dizao glavu, ne mnogo, ali je pomjerao glavu i davao je znakove života. Tada su prišle i neke žene iz kioska, a on je vikao da pozovu Hitnu pomoć - kazao je svjedok, navodi se u pomenutom dokumentu.

Policija identifikovala Ibrahimovića neposredno nakon zločina

- Iz službene zabilješke UP-OB Bar, br.491/24 od 27.02.2024.godine, proizilazi da su policijski službenici nakon dobijenog obavještenja da je tog dana u 09,23 časova došlo do upotrebe vatrenog oružja i da je najvjerovatnije jedno lice podleglo povredama, a nakon nekoliko minuta obaviješteni da je lice za kojim se tragalo i koje odgovara datom opisu zaustavljeno i da se radi o licu Dinu Ibrahimoviću - navodi se u dokumentu.

Dalje je naznačeno da on sebe ne posjeduje crnu torbu, koju je najvjerovatnije odbacio od sebe u naselju Sustaš.

- Nakon čega su se uputilu u pretragu terena i u potok pored desne ivice kolovoza gledano iz pravca naselje Sustaš u pravcu naselja Popovići, pronašli su crnu torbu koja je odgovarala datom opisu, a koju je izvršilac ovog krivičnog djela nosio sa sobom, nakon čega je obezbijedeno lice mjesta do dolaska kriminalističkog tehničara koji je istu izuzeo i tom prilikom utvrdio da se u njoj nalazi automatsko vatreno oružje NN kalibra i NN fabričkog broja - podaci su iz istrage.

 

Jako brzo, prema riječima svjedoka, pojavila se Interventna jedinica i još jedna policijska kola. 

- Tog trenutka kada se pojavila Interventna jedinica, došla je i sestra ubijenog u nekom kompletu drečave boje, bez jakne i počela je da plače i zapomaže i policajac iz Interventne je čvrsto držao. Sestra ubijenog nije bila sa njim u trenutku ubistva, nego je ona naknadno došla. Tvrdi da je ovo djelo profesionalca, a to lice je imalo nešto tamno na sebi od garderobe, ne zna da li je u pitanju gornji dio dukserice ili gornji dio trenerke, ali da ne zna gdje je to lice otišlo nakon ovog događaja. Na licu mjesta je bila lokva krvi, a lice koje je ubijeno je ležalo licem okrenutim prema asfaltu, i ruke su mu bile u položaju sa dlanovima prema gore, a primijetio je i neku tetovažu na njegovoj desnoj ruci, i na pola metra od tog lica kačket. Ne zna koliko je bilo visoko to lice i ne bi mogao da ga identifikuje, a vidio ga je od polovine tijela na gore, dok donji dio tijela nije vidio, zbog parkiranih vozila. Prvi put kad je vidio ovo lice ono se nalazilo u ulici Popa Dukljanina na udaljenosti od metar ili metar ipo od parkiranih vozila, i kretao se prema tim vozilima, a pucao je između vozila. Ovo lice se nakon ovog događaja udaljilo kroz prolaz u pravcu marketa Franca, ali gdje je nakon toga skrenuo da li lijevo ili desno, to ne zna  - dio je iskaza svjedoka.

I svjedok M.B. (ime poznato redakciji portala Dan) saslušan je povodom ovog ubistva. On je kazao, da su  on i njegov bivši kolega  sjedjeli u kancelariji jedne firme (ime poznato redakciji portala Dan).

 U jednom trenutku, kako se navodi u iskazu ovog svjedoka,  dok su razgovarali čuli su pucnjavu, kao dva kratka rafala.

- Kako je na tom njihovom objektu staklo prema ulici, preko puta između parkiranih vozila su vidjeli tijelo koje leži. Iza tog parkinga, odnosno iza tih vozila nekih desetak metara vidjeli su momka u crnoj jakni i sa kacigom na glavi i on je nešto stavljao u torbi, odnosno torbu je imao ispred sebe, te da misli da je to lice koje potražuju - navodi se između ostalog u dokumentu, u iskazu ovog svjedoka.

Policijska potjera za osumnjičenim Ibrahimovićem

Osumnjičeni Ibrahimović je, kako proizilazi iz istrage Tužilaštva i policje, se kretao električnim trotinetom, imao je kacigu na glavi i bio je  obučen u tamniju garderobu i preko ramena između tijela i desne ruke je imalo sportsku crnu torbu.

Iz službene zabilješke od 27.02.2024., proizilazi da je policijski službeniu 09,40 časova, obilaskom naselja Popovići u Baru, primijetio jedno lice koje se nalazilo pored trotineta i koje je odgovaralo opisu lica koje se potraživalo kao lice koje je učestvovalu u izvršenju krivičnog djela ubistvo izvršenog na štetu Edmonda Mustafe.

Dalje se navodi da su  policijski službenici nakon obavještenja o upotrebi vatrenog oružja u ulici Popa Dukljanina, kojom prilikom je smrtno stradao Edmond Mustafa, dobili opis lica NN lica, a koji opis je dat od očevidaca, i to:

"da se radi o muškom licu koji je naglavi imao crno bijelu kacigu, obučen u crno, crna jakna, i crna trenerka i da upravlja motociklom, nakon čega su putem radio veze dobili obavještenje da NN lice sa navedenim opisom, ima i crnu torbu na leđima, da upravlja električnim trotinetom, te da se isti njima nije zaustavio u mjestu Sustaš, već se okrenuo sa električnim trotinetom i nastavio kretanje u pravcu Biskupade, nakon čega su se uputili lokalnim putem iz pravca Biskupade u pravcu Tuđemila, gdje u naselju Popovići u neposrednoj blizini „ogledala" uočavaju NN lice koje upravlja električnim trotinetom, sa navedenim opisom, i isti im je dolazio u susret iz suprotnog pravca sa njihove lijeve strane".

Policijski službenik, kako se navodi u dokumentru, Bubanja Miomir pokušao vozilom da mu blokira put, tako što je prešao u suprotnu traku, ali je vozač električnog trotineta u namjeri da ih izbjegne naglo zaobišao njihovo vozilo, ivicom kolovoza,ne zaustavljajući se.

- Pa je policijski službenik izašao iz vozila i trčećim korakom se uputio za navedenim licem, i tada je primijetio da isti nema na leđima torbu, a nakon nekih 250-300 m ovo lice se zaustavlja, silazi sa električnog trotineta i staje na kolovoznu traku uz potporni zid....To lice se u trenutku kada je od njih bilo udaljeno nekih 2 m, naglo okreće sa trotinetom i velikom brzinom kreće u pravcu naselja Popovići, nakon čega policijski službenik Pivljanin Jagoš putem radio veze obavještava u kojem smjeru bježi i usmjerava sve kolege u pravcu naselja Popovići i Biskupade, dajući opis navedenog lica, a nedugo zatim putem radio veze su obaviješteni da je to lice zaustavljeno, i da se radi o Dinu Ibrahimoviću, koji na sebi nije imao crnu torbu,pa su krenuli u pretragu terena u cilju pronalaska torbe, i istu su pronašli u potok pored desne ivice kolovoz, gledano iz pravca naselja Sustaš u pravcu naselja Popovići - dio je spsia istrage.

- Policijski službenik je istom je prišao izvršio pregled tog lica i kod istog nije pronašao nedozvoljene predmete, a to lice je bilo obučeno u crnu trenerku, crnu jaknu, i na glavi je imao crno bijelu kacigu, a utvrđeno je da se radi o licu Ibrahimović Dinu - navodi se u dokumentima CB Bar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 06:28