ОШ ”Маршал Тито” у Улцињу: све више ђака похађа ову школу / - ДАН
24/04/2022 u 12:40 h
Miljan KneževićMiljan Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тагани: Пријетње ђацима ОШ "Маршал Тито" највјероватније лажне

У току су полицијске активности на откривању лица и обезбјеђењу школе, али нема никаквих опасности и највјероватније се ради о лажним пријетњама, казао је начелник ОБ Улцињ за Портал Дан

Начелник ОБ Улцињ Арбен Тагани казао је за Портал Дан поводом информациjе о наводним приjетњама упућеним ученицима Основне школе "Маршал Тито" да се највјероватније ради о лажној пријави и пријетњама да ће се угрозити животи ученика те ОШ.

- Ми смо предузели и предузимамо све мјере из наше надлежности. Дакле у току су полицијске активности на откривању лица и обезбјеђењу школе, када је у питању провјера, али нема никаквих опасности и  највјероватније се ради о  лажним пријетњама - казао је Арбен Тагани за Портал Дан.

Упућене пријетње ученицима ОШ "Маршал Тито"

Како нам је саопштено, Интерпол је обавијестио црногорске колеге да је с Гугл налога “Адолф Хитлер” на једном блогу објављено да неонацисти спремају напад на улцињску школу “Маршал Тито”.

С обзиром на то да је био нерадни дан за ђаке, у школи је јуче било свега неколико запослених који су напустили зграду након што их је полиција обавијестила о пријетњи.

Директорица школе Медина Чоба обавијестила је колеге на вајбер групи да је Интерпол посало информацију о томе да неко припрема масакр.

- Да ће неко ући са ватреним оружјем, направити масакр над дјецом, итд... Командири из полиције Бара и Улциња били су ту до сада, провјерили смо све, патроле круже... - написала је Чоба.

Иако је био нерадни дан, директорица је позвала на опрезност и да се полицији одмах пријави било шта сумњиво.

Подсјећамо, локална телевизија ТВ Теута пренијела је синоћ информацију да су до редакције тог локалног медија дошле информациjе о наводним приjетњама упућене ученицима Основне школе "Маршал Тито".

- О тим информацијама jе, како сазнаjемо, управа школе обавиjештена и затражена jе максимална контрола приликом уласка непознатих особа у школу. Како тврде добро обавиjештени извори, о томе су управу школе упознали Интерпол и Управа полиције, а ради се о наводним приjетњама по живот дjеце, те jе наложена максимална контрола и опрезност приликом уласка непознатих особа у школу -  објавила је ТВ Теута.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:30