visi sud / - DAN
20/04/2022 u 11:48 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тешка крађа у кући Аца Ђукановћа: Суђење заказано за 20. мај

Почетак суђења Ани Пешукић, која је оптужена за двије тешке крађе накита и умјетнина укупне вриједности око 340.000 еура, из породичне куће Аца Ђукановића, одложено је

Почетак суђења Ани Пешукић, која је оптужена за двије тешке крађе накита и умјетнина укупне вриједности око 340.000 еура, из породичне куће Аца Ђукановића, одложено је за 20.мај због изостанка тужитељке Наташе Бошковић.

Према ријечима адвоката Лазара Аковића,  одбрана би свакако тражила одлагање суђења јер није успјела да отвори ЦД-ове тужилаштва те самим тим није успјела да изврши увид у доказе 37 и 53.

Поред Пешукић оптужницом је бухваћен и  извршни директор фирме ,,Fin Gold“ из Подгорице Филип Ралевић, коме је Пешукић, како истрага наводи,  продавала украдени накит.

Подсјећамо, Пешукић је 20. септембра прошле године пред судом одустала од споразума којим је признала да је починила кривична дјела за која се терети, у замјену за пола године затворске казне.

За Пешукић није био споран дио нагодбе којим се обавезала да за почињене крађе проведе пола године у затвору, али јесте дио који се односио на исплату 300.000 еура, колико износи висина имовинско-правног захтјева који се темељи на налазу и мишљењу вјештака економско финансијске струке. Ралевић није преговарао са тужилаштвом.

Првобитном оптужницом, коју је потписала специјална тужитељка Стојанка Радовић, Пешукић и Ралевић су били оптужени за стварање криминалне организације, али их је Виши суд приликом контроле валидности доказа ослободио овог кривичног дјела.

Пешукић је током истраге  признала да је украла вриједан накит и умјетнине из породичне куће Ђукановића како би вратила коцкарске дугове.

Она је  тада навела да није дјеловала као члан криминалне организације већ као појединац. Украдени  накит продала златару Филипу Ралевићу који јој је, како тврди, исплатио 51.000 еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:27