Ubijena Ljiljana SImić / - DAN
28/03/2023 u 14:52 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Težak zločin u Herceg Novom: Zakazane završne riječi optuženima za ubistvo Simić

Vještačenje je pokazalo da je Simić najvjerovatnije udavljena šakama, moguće i nekim drugim mehaničkim oruđem

Nakon što je završen dokazni postupak za ubistvo kanadske državljanke Ljiljane Simić, završne riječi u ovom predmetu, u kojem su optuženi  Zoran Marić i Radomir Delić, zakazane su za 11 april. Nakon toga biće zakazan termin za izricanje presude.

Advokat Dejan Dragović, koji zastupa osumnjičenog Marića,  predložio je da sud službenim putem pribavi krivičnu prijavu u Odjeljenju bezbjednosti Kotor od 27. 08. 2020., protiv i čovjeka po imenu „Dragan“, protiv kojeg je oštećena Simić podnijela zbog nanošenja teških tjelesnih povreda.

Takođe, predložio je i da sud pribavi informaciju  od bankarskih institucija o kretanju novca za viza karticu Simić. Odbrana tvrdi da Marić nikada nije posjedovao karticu, niti je koristio.

Zatim je Advokatica Dina Šabotić  predložila da sud kao dokaz provede pismo koje je u zatvoru pisao i predao okrivljeni Marić njenom branjeniku Deliću. Ona je to navela jer tvrdi da je "pismo  potvrda o još jednom pokušaju manipulacije Marića, kako bi Delić preuzeo odgovornost za krivičo djelo koje je nesporno on počinio“.

Viša državna tužiteljka Danka Ivanović Đerić protivila se navedenim rpedlozima, navodeći da bi to vodilo ka odugovlačenju postupka.

Podsjećamo, Više tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Zorana Marića i Radomira Delića zbog teškog ubistva iz koristoljublja na svirep način kanadske državljanke Ljiljane Simić.

Zoran Marić, koji je označen kao direktni izvršilac ubistva, nakon zločina je pobjegao u Bosnu i Hercegovinu. Uhvaćen je kada je taksi vozilom krenuo da iz Foče bježi prema Federaciji BiH. Fočanski policajci su kod Marića za pojasom trenerke pronašli ručnu bombu M75, a u rancu vojnički bajonet.

Pregledom računa Simić utvrđeno je da je u posljednjih šest mjeseci trošila mjesečno oko 4.000 dolara, ali da je tokom zadnjeg mjeseca više puta podignut novac u ukupnom iznosu od 17.000 dolara. Uz pomoć izvještaja Viza centra policija je provjerila video kamere na mjestima gdje su vršene zadnje transakcije  su to bili prvi tragovi koji su istražitelje doveli do Delića.

Vještačenje je pokazalo da je Simić najvjerovatnije udavljena šakama, moguće i nekim drugim mehaničkim oruđem. Obdukcija tijela Simić pokazala je da je smrt kod nje nasilna, odnosno da je „nastupila usljed zatezanja vrata“.

Simić je nestala 6. septembra kada je iz Kotora, gdje je živjela posljednjih šest mjeseci, krenula u Kanadu gdje je provodila ostatak godine.

Njen nestanak prijavila je prijateljica koja je Simić trebala da vozi na aerodrom u Dubrovnik.Neposredno prije dogovorenog polaska prijateljica je pozvala, ali joj je telefon bio isključen. Prijateljica Simić, nakon više pokušaja da je dobije, obavijestila je policiju. Organizovana je potraga u koju se uključila i porodica ubijene žene. Utvrđeno je da se Simić nije ukrcala na let za Kanadu za koji je ranije kupila kartu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 06:28