/ фото: Дуван
23/03/2022 u 12:15 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тивћанин оптужен због кријумчарења: Из Албаније шверцовано 328 кг дувана

Како је навео тужилац, Г.А. је остварујући заједничку одлуку са два нн лица другом радњом битно допринио да се са територије Албаније пренесе дуван

Оптужени Г.А., по занимању професора разредне наставе, са пребивалиштем у Тивту, наћи ће се пред судом јер је против њега потврђена оптужница због кријумчарења дувана.

Како је навео тужилац Основног тужилаштва у Подгорици,  Синиша Милић, 16. фебруара 2022. године, око 23,00 часа, у селу Б., општина Тиват, остварујући заједничку одлуку са два нн лица другом радњом битно допринио да се са територије Албаније пренесе преко царинске линије, избјегавајући мјере царинског надзора, дуван.

- По претходном договору, сусрео се са овим нн лицима која су са територије Албаније донијела 21 црну кесу у којима се налазило укупно 656 паковања резаног дувана од по 0,5 кг, укупне масе 328 кг и вриједности 19.680 еура. Затим су сва тројица наведене кесе са паковањима дувана унијели у помоћни објекат - гаражу која се налази у дворишту породичне куће окривљеног и наведене кесе сакрили у пластичну бурад унутар гараже, које кесе са дуваном је окривљени требао да превезе у Тиват и преда нн лицу по имену Р., али је у томе спријечен од стране службеника Управе полиције ЦБ Подгорица који су претресом извршеним дана 19.02.2022. године пронашли и одузели наведени дуван- наведено је оптужницом.

Тако је, као саизвршилац, извршио кривично дјело кријумчарење из члана 265 став 2 у вези члана 23 став 2 Кривичног законика Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 07:23