Ilustracija / - UNSPLASH
27/11/2023 u 19:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tokom vikenda uhapšeno 37 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Uprava policije još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju, navodi se u saopštenju

Tokom prethodnog vikenda na crnogorskim putevima evidentirane su 43 saobraćajne nezgode, u kojima nije bilo smrtno stradalih lica, dva lica su zadobila teške, dok je 17 lica zadobilo lake tjelesne povrede, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

U istom periodu, kako su naveli, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 155 prekršajnih prijava, izdali 840 prekršajnih naloga, oduzeli 24 para registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja, dok su lišili slobode 37 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu, od čega izdvajamo 10 vozača lišenih slobode u Podgorici i po četiri u Baru i Budvi.

- U Budvi je lišen slobode B.T.D. (41), turski državljanin sa boravkom u Budvi, koji je alkotestiran i utvrđeno je da je vozilom upravljao pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2.01 g/kg. U istom gradu policija je lišila slobode i I.I.O. (39), takođe turski državljanin sa boravkom u Budvi, koji je upravljao vozilom sa 2,20 promila alkohola u krvi. Oba lica su od strane sudije za prekršaje kažnjena kaznom zatvora u trajanju od po 15 dana - navodi se u saopštenju.

U Podgorici je, kako su naveli, uhapšen vozač T.J. (27) koji se nije zaustavio na znak stop izat od strane policijskog službenika, te je nakon toga, u vremenskom intervalu od 10 minuta, prošao dva puta dok je semafor pokazivao crveno svijetlo. Prilikom kontrole ovog lica utvrđeno je i da je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,60 g/kg. Uz prekršajnu prijavu priveden je sudiji za prekršaje na dalju nadležnost.

- U mjestu Kamenica saobraćajnu nezgodu izazvao je R.A. (44) iz Podgorice. Alkotestiranjem ovog lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,78 g/kg, te je i utvrđeno da je vozilu kojim je upravljao registracija istekla 2019. godine. R.A. je lišen slobode.

U Bijelom Polju su lišeni slobode H.M. (46) koji je kontrolisan u mjestu Rakonje. Utvrđeno je da je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2.02 g/kg. Takođe H.M. je izazvao saobraćajnu nezgodu koja je za posljedicu imala materijalnu štetu na vozilima - saopštili su iz tima za odnose sa javnošću.

Takođe je policija u tom gradu lišila slobode vozača R.N. (35) koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2.01 g/kg.

- Uprava policije još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju - navodi se u saopštenju UP.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. februar 2024 10:38