Policija, ilustracija / - UP
11/03/2024 u 10:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Tokom vikenda uhapšeno 47 vozača

Saobraćajna policija je tokom vikenda na crnogorskim putevima zabilježila 43 saobraćajne nezgode, u kojima su dva lica zadobila teške tjelesne povrede, dok je 13 lica zadobilo lake tjelesne povrede. Uhapšeno je 47 vozača.

U istom periodu, policajci su predali su 182 prekršajne prijave, izdali 1.106 prekršajnih naloga, privremeno oduzeli 23 para registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja.

- Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili drugih psihoaktivnih  supstanci i ostalih težih prekršaja iz -oblasti saobraćaja, policija je lišila slobode 47 vozača. Od navedenog broja vozača lišenih slobode, 31 vozač je lišen slobode zbog vožnje pod dejstvom alkohola, njih 11 je lišeno slobode zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga, dok je pet vozača lišeno slobode zbog drugih težih prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima - navode iz Uprave policije.

Najviše vozača je lišeno slobode u Podgorici, njih 14, šest je lišeno slobode u Danilovgradu, pet u Pljevljima, a po četiri vozača su lišena slobode u Nikšiću i Bijelom Polju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. jul 2024 17:25