Виши суд у Подгорици / Дан
05/04/2022 u 09:22 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Топљановићу потврђене двије и по године затвора за покушај убиства

Током судског поступка пред Вишим судом утврђено jе да jе Топљановић 10. септембра 2019. године, око 6 часова, без повода пришао Ђуришићу и на њега из пиштоља непознате марке испалио jедан проjектил

Држављанин Србије Далибор Топљановић правоснажно jе осуђен на двиjе и по године затвора за покушаj убиства Момчила Ђуришића у септембру 2019. године у Улцињу.

Првостепену пресуду jе 21. октобра прошле године изрекла судиjа Вишег суда у Подгорици Весна Ковачевић.

Ђуришић jе ипак убиjен 4. jуна прошле године у угоститељском обjекту коjе се налази у склопу Ауто-мото друштва Улцињ, а чиjи jе власник био. За његово убиство се сумњиче албански држављани П.В. (33) и Л.Д. (35), за коjим су расписане потjернице.

Како се наводи у пресуди, током судског поступка пред Вишим судом утврђено jе да jе Топљановић 10. септембра 2019. године, око 6 часова, без повода пришао Ђуришићу и на њега из пиштоља непознате марке испалио jедан проjектил, коjи га jе погодио у лиjево ухо и раме.

Ђуришић jе у истрази и пред судом испричао да jе критичног дана кренуо од куће према центру града, када му jе на отприлике 150 метара од куће с леђа пришла њему непозната особа. Окренуо се ка тоj особи и видио да у десноj руци држи пиштољ. Управо у том тренутку, та особа jе испалила проjектил у његовом правцу и метак га jе, с обзиром да се сагнуо, погодио у лиjево уво и лиjево раме.

Он је тада пред судом потврдио да jе Топљановић пуцао у њега, наводећи да га jе jасно видио и то два пута.

Ове тврдње потврђене су и вjештачењем медицинске струке, у коjем се наводи да се особа коjа jе пуцала на Ђуришића налазила испред њега на раздаљини од 90 центиметара.

Суд jе циjенио и антрополошко вjештачење, у коjем се наводи да постоjи антрополошка подударност оптуженог и особе са снимка изузетог са камера коjе су забиљежиле оваj инцидент.

Осим тога, у пресуди се наводи и да jе Топљановић пратио Ђуришићево кретање непосредно приjе него што је покушао да га убиjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 00:57