/ FOTO ILUSTRACIJA UP
22/11/2022 u 13:41 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tražili 8.000 eura: Maloljetnicu vrbovali zbog nedozvoljenog braka

Kako je navedeno optužnicom, neutvrđenog dana u martu, zloupotrebom odnosa zavisnosti vrbovali su oštećenu-maloljetnu B. S., kćerku B. Š., a rođaku B. N.

Podgoričani S. B. i  N. B. optuženi su, potvrđenom opštužnicom Višeg državnog tužilaštva, zbog krivičnog djela trgovina ljudima.

Kako je navedeno optužnicom, neutvrđenog dana u martu 2022. godine u Podgorici, zajedno i po prethodnom dogovoru, zloupotrebom odnosa zavisnosti vrbovali su oštećenu-maloljetnu B. S., kćerku B. Š., a rođaku B. N.

- U cilju sklapanja nedozvoljenog braka sa izvjesnim V.  koji živi na teritoriji F, a koji je brat od tetke okrivljenog B. N. Brak su prethodno tokom ljeta 2021. godine, ugovorili sa roditeljima tog lica, S. B. i E., tetkom i tečom okrivljenog B. N.. Potom su u cilju sklapanja nedozvoljenog braka, tokom marta 2022. godine, ugovorili vjeridbu oštećene u kući okrivljenog B. Š., kada su iz Francuske u Crnu Goru po prethodnom dogovoru između okrivljenih B. Š. i B. N. s jedne strane i raditelja V., S. B. i E. s druge strane, trebali da doputuju S. i E. i odvedu maloljetnu oštećenu B. S. u Francusku protiv njene volje- navodi su optužnice.

Kako je navelo tužilaštvo, za ugovaranje nedozvoljenog braka je okrivljeni B. Š. trebalo od E. da dobije 8.000 eura.

- Taj novac je od E. zahtijevao okrivljeni B. N., od kojeg iznosa je po dogovoru okrivljeni B. Š. okrivljenom B. N., trebalo dati za sada neutvrđeni novčani iznos, u čemu su spriječeni, od strane oštećene maloljetne B. S., koja je prijavila navedeni događaj- navodi su optužnice.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 10:48