/ - DAN
22/09/2021 u 12:40 h
Blaženka GolubovićBlaženka Golubović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Три особе ухапшене због крађе цигарета; проузроковали штету од скоро 1,7 милиона еура

Криминалистичком обрадом полициjа jе дошла до сумње да су Вучетић, Франовић и Анђелковић у последњих пола године у више наврата отуђивали цигарете у циљу стицања противправне имовинске користи

Службеници Управе полициjе су због крађе и криjумчарења цигарета из складишта у Луци Бар државном тужиоцу у Основном државном тужилаштву предали Ђорђија Вучетића, Ненада Франовића и Јова Анђелковића, сазнаје Портал Дан, које су лишили слободе.

- Након што jе полициjи 16. септембра приjављено од стране запослених обезбjеђења АД Луке Бар да су на излазноj рампи контролисали возило у власништву „Зеншпед гроуп“ д.о.о., коjим jе управљао шпедитер Н.Ф. (51) из Бара и шпедитер J.А. (38) из Косова са пребивалиштем у Бару а коjи су превозили већу количину цигарета, полициjа jе извршила ванредни преглед складишта броj 2 Луке Бар у склопу слободне царинске зоне - наводед из УП.

Том приликом jе установљено да недостаjе 1.841 пакет и 152 штеке цигарета различитих брендова, коjе су у октобру 2020. по налогу Специjалног државаног тужилаштва привремено одузете од jедне фирме из Подгорице.

- Предузимjаући даље полициjске активности идентификована су лица одговорна за ова дjела. Ради прикупљања обавjештења у службене просториjе су доведени Ђ.В. (28) из Бара, коjи jе складиштар у Луци Бар у наведеном складишту, Н.Ф. и J.А.

Криминалистичком обрадом полициjа jе дошла до сумње да су ова лица у последњих пола године у више наврата отуђивали цигарете у циљу стицања противправне имовинске користи - наводи се у саопштењу.

Ђ.В. jе, сумња се, користећи своj положаj складиштара улазио у наведено складиште и износио цигарете, док су Н.Ф. и J.А. отуђену робу користећи службено возило шпедитерске фирме, извозили из Луке Бар и транспортовали на jедан паркинг простор гдjе су jе предавали за сада непознатом лицу за новчану надокнаду.

Осумњичени су на оваj начин причинили штету буџету Црне Горе у износу од око 1.692.174 еура, а по основу неплаћених припадаjућих дажбина.

По наредби судиjе Основног суда у Бару полициjа jе извршила претрес станова осумњичених и том приликом jе код Ђ.В. пронађено 25 комада мунциjе у илегалном посjеду.

Такође, полициjа jе jуче обавиjештена од стране радника обезбjеђења АД Луке Бар да jе у jедноj просториjи складишта броj 2 пронађено 38 пакета цигарета за коjе се претпоставља да потИчу из овог складишта. Даљим радњама полициjе jе утврђено да су те цигарете отуђене из магацина гдjе су биле ускладиштене приjа претреса.

Ђ.В. jе лишен слободе због сумње да jе извршио кривично дjело тешка крађа и кривично дjело недозвољено држање оружjа и експлозивних материjа, док се Н.Ф. и J.А. терете за кривично дjело криjумчарење.

Лица су након саслушања код државног тужиоца приведена надлежном судиjи за истрагу коjи jе за њих одредио истрагу 30 дана и они су спроведени у УИКС.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:36