Srđan Lalić, Veljko Belivuk, Marko Miljković / - MUP.RS
11/08/2022 u 21:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Trojica članova Belivukovog klana svjedoci saradnici

Saradnike Bojana Hrvatina, kum Marka Miljkovića Nikolu Spasojevića i najodanijeg Belivukovog i MIljkovićevog vojnika Srđana Lalića policija čuva na tajnim lokacijama

Trojica pripadnika klana Belivuk-Miljković koji su pristali da za manje kazne ispričaju sve što znaju o zločinima premešteni na bezbijedno i pod danonoćnim su nadzorom policije.

Trojica pripadnika klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji su pristali da za blaže kazne zatvora priznaju i ispričaju sve što znaju o zločinima jedne od najsurovijih kriminalnih grupa u regionu sklonjeni su na sigurnu lokaciju zbog straha da bi u zatvoru, ali i na slobodi, mogli da budu mete pripadnika klana koji su i dalje na slobodi! O zločinima klana do sada su progovorili Bojan Hrvatin, kum Marka Miljkovića Nikola Spasojević, kao i najodaniji vojnik Belivuka i Miljkovića Srđan Lalić, piše beogradski list "Kurir".

- Dosad je uhapšeno tridesetak pripadnika ove kriminalne grupe koja je blisko sarađivala s kavačkim klanom. Međutim, i dalje se radi na identifikaciji, ali i prikupljanju dokazi protiv njihovih saradnika kojima još uvijek nisu stavljene lisice na ruke. Poznato je i da je vođa "kavčana" Radoje Zvicer, s kojim bliskost Belivuk i Miljković nisu ni pokušavali da sakriju, i dalje na slobodi, iako je za njim raspisana potjernica - objašnjava sagovornik Kurira.

List navodi da su uhapšenim saradnicima Belivuka prijetila doživotne kazne, kao i da su pristali da sarađuju za smanjenje kazne.

Srđan Lalić, koji je učestvovao u najmanje šest ubistava i bio čovek od najvećeg poverenja Belivuka i Miljkovića, pristao je da otkrije sve što zna o njihovim kriminalnim aktivnostima u zamjenu za 18 godina zatvora. Miljkovićev kum Nikola Spasojević isto je uradio za kaznu od 14 godina, dok se Bojan Hrvatin, inače prvi svjedok-saradnik u tom predmetu, dogovorio o kazni od 15 godina zatvora.

- Svoj trojici prijetile su doživotne kazne zatvora - objašnjava sagovornik Kurira i dodaje da mogućnost da postanu saradnici nemaju samo Belivuk i Miljković, jer su označeni kao organizatori kriminalne grupe.

Kako kaže, poslednji u nizu kome je obezbijeđena zaštita, Lalić, odmah je sklonjen na "sigurnu lokaciju" i o njegovoj bezbijednosti brine policija.

- Zahvaljujući svjedocima-saradnicima u potpunosti su sklopljeni mozaici zločina koje je ova kriminalna grupa činila. Kad su im najbliži saradnici okrenuli leđa, Belivuk i Miljković su im čak i u sudnici dobacivali, nazivali ih pogrdnim imenima, a niko ne želi ni da pomisli šta bi poželeli da im se desi kad bi mogli da dođu do njih - dodaje izvor Kurira.

Prema njegovim riječima, svjedoci-saradnici se čuvaju na tajnim lokacijama.

- Oni ne izlaze iz pritvora da slobodno šetaju i kreću se gdje žele. Neprekidno su pod nadzorom i budnim okom policajaca koji brinu o njihovoj bezbijednosti. Bez njihove saglasnosti ne mogu da odu čak ni u sud - kaže on i objašnjava da su svjedoci-saradnici u obavezi da budu dostupni sudu, odnosno tužilaštvu, jer u svakom trenutku mogu da budu pozvani da dopune svoje iskaze.

- Čak i kad sud šalje pozive za suđenja, u obavezi je da obavesti MUP, Jedinicu za zaštitu svedoka, da nekoga od njih dovede u Ustaničku ulicu - dodaje on i objašnjava da samo mali broj ljudi, upravo iz razloga bezbijednosti, zna gdje se svjedoci-saradnici nalaze.

Kako navodi, ni svjedoci-saradnici, to jest okrivljeni koji su s tužilaštvom sklopili sporazume da svjedoče za blaže kazne, ne smijju da odaju prijateljima i poznanicima lokacije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. septembar 2022 09:41