foto: VDT / - FOTO: VDT
28/09/2022 u 12:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tužilački savjet izabrao 10 kandidata za državne tužioce, pohađaće obuku

- Kroz programe Centra i brojne obuke svoja znanja i vještine unapređuju ne samo kandidati, već i državni tužioci i zaposleni u Državnom tužilaštvu, istakla je Jovanović

Vršiteljka dužnosti Vrhovne državne tužiteljke Maja Jovanović posjetila je Centar za edukaciju u sudstvu i državnom tužilaštvu gdje je razgovarala sa predsjednicom Upravnog odbora Centra Ljiljanom Lakić.

Jovanović je tom prilikom istakla da Centar daje nemjerljiv doprinos unapređenju rada ne samo Državnog tužilaštva, već pravosuđa u cjelini.

V.d. VDT-a istovremeno je informisala Lakić da je Tužilački savjet donio odluku o izboru 10 kandidata za državne tužioce, koji će u Centru za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu pohađati teorijski dio programa inicijalne obuke.

- Shodno oglasima za izbor kandidata za državne tužioce koje je objavio Tužilački savjet, u Centru očekujemo upućivanje na inicijalnu obuku ukupno 23 kandidata za državne tužioce – istakla je Lakić.

Sagovornice su se saglasile da se obukom u Centru stvara dobra osnova za praktični dio obuke budućih državnih tužilaca, kako bi oni bili spremni da se prilikom izbora na funkciju državnih tužilaca u kratkom roku pripreme za konkretna postupanja.

- Kroz programe Centra i brojne obuke svoja znanja i vještine unapređuju ne samo kandidati, već i državni tužioci i zaposleni u Državnom tužilaštvu,  istakla je Jovanović.

Lakić je upoznala Jovanović sa planom obuka u Centru za naredni period i izrazila uvjerenje da će predstavnici Državnog tužilaštva aktivnim učešćem na obukama dati pun doprinos njihovoj uspješnoj realizaciji i da će primjenjivati stečena znanja u svakodnevnom radu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 20:11