Рудолф Елезовић / -фото: Дан
26/10/2021 u 08:39 h
Marija PalibrkMarija Palibrk
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тужилаштво доказе о узроку смрти Елезовића тражи у Албанији

Тужилаштву је достављен налаз вјештака за дигитално вјештачење, након чега се указала потреба да се надлежним у Албанији упути замолница за достављање одређених података

Вјештачење комуникација које је остварио Рудолф Елезовић и дигитално вјештачење нијесу дали одговор о узроку смрти тог службеника црногорске полиције. Докази добијени на тај начин, иако се очекивало да ће дати одговор да ли је Елезовић починио самоубиство, указали су на потребу да се одређени докази потраже у Албанији, због чега је Више државно тужилаштво у Подгорици упутило замолницу колегама из те државе да им доставе тражене податке.

Истрага о узроку смрти Елезовића води се скоро пет мјесеци.

Пронађен са раном од метка на глави

Тијело Рудолфа Елезовића пронађено је 9. јуна у ријеци Бојани. Иако је вода оштетила леш, истражитељи су одмах уочили рану од метка у предјелу главе која је по смјеру из кога је пуцано указала на сумњу да је ријеч о самоубиству. Ипак, тужилаштво је изадало налог да се обави обдукција, а затим предузму и остале радње како би се те сумње испитале.

О смрти Елезовића писали су и медији у Албанији, наводећи да је водио случајеве у којим су откривени, између осталог, шверцери дроге, те да се провјеравају и те околности.

За Елезовићем су, након што је пријављен његов нестанак, трагали и налдежни органи из Албаније.

Из подгоричког Вишег тужилаштва је за "Дан" потврђено да је замолница већ послата у Албанију и да чекају одговоре.

– У предмету формираном у Вишем државном тужилаштву у Подгорици поводом проналажења беживотног тијела Р.Е. у ријеци Бојани, у мјесту Свети Ђорђе у Улцињу, у току је извиђај, током којег су предузете бројне мјере и радње. Тужилаштво је донијело наредбу за обдукцију тијела, као и наредбе за неопходна вјештачења. Прикупљена су обавјештења од већег броја лица и поднијети су захтјеви Вишем суду – судији за истрагу – за издавање наредби за листинге остварених комуникација и базног саобраћаја, а од стране тужилаштва донијета је и наредба вјештаку за дигитално вјештачење, који је у међувремену доставио извјештај овом тужилаштву, тако да се у даљем току поступка указала потреба за упућивање замолнице надлежним правосудним органима Републике Албаније ради прибављања одређених података. Након добијања одговора по замолници, тужилаштво ће извршити свестрану анализу свих прикупљених доказа и података, а све у циљу расвјетљавања свих околности под којима је наступила смрт код лица Р.Е. и доношења одлуке у предмету – саопштила је за "Дан" Лепа Меденица, руководилац подгоричког Вишег тужилаштва.

Нестанак Рудолфа Елезовића пријављен је 27. маја. Тада је, према незваничним информацијама, његова жена пријавила да се он није јављао након што је отишао од куће да нешто заврши. Елезовићева породица недавно је саопштила да не вјерује да је он починио самоубиство.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 16:50