/ foto: LAZAR RUŽIĆ
02/09/2022 u 11:07 h
Bojana Božović, Žana BojanićBojana Božović, Žana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pilčević osumnjičen za ubistvo Šakovića, Tanasković za pomaganje

Policija je locirala "štek" stan koji su koristili osumnjičeni i njegovi pomagači. L.P. je i dalje u bjekstvu, a D.T. je uhapšen u Hrvatskoj zbog drugog krivičnog djela

Uprava policije i Više državno tužilaštvo danas je održala pres konferenciju povodom ubistva  Milića Minje Šakovića, . Na pres konferenciji su govorili Vesko Nedović, rukovodilac Stanice kriminalističke policije Centra bezbjednosti Budva, Draško Kalinić, viši policijski inspektor u Sektoru za borbu protiv kriminala i Ana Radović, viša državna tužiteljka. Kako je rečeno za portal Dan iz policije osumnjičeni su Luka PilčevićDuško Tanasković.

- L.P. iz Beogarda  osumnjičen je za teško ubistvo Šakovića, a D.T. iz Kragujevca se sumnjiči da je umišljajno pomagao u tome tokom maja i juna. L.P. je i dalje u bjekstvu, a D.T. je uhapšen u Hrvatskoj zbog drugog krivičnog djela. Postupak izručenja je u nadležnosti Ministarstva pravde, ne možemo prejudicirati buduće odluke- kazala je Radović.

SA PRESA:

- Kao što je poznato 17.06. 2022 godine, oko 23,30 časova na terasi restorana "Korkovado", lociranog ispod zidina Starog grada u Budvi, izvršeno je Teško ubistvo na štetu lica M. Š. rodenog 1987 godine u Podgorici. Prema policijskim evidencijama oštećeni M.Š. je bio označen kao visokorangirani član jedne organizovane kriminalne grupacije. Kako je već saopštila državna tužiteljka, službenici CB Budva su u saradnji sa Sektorom za borbu protiv kriminala i u koortdinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, u relativno kratkom roku, rasvijetlili ovo teško krivično djelo i prema nadležnom tužilaštvu procesuirana dva lica.

Naime, odmah po saznanju da je došlo do upotrebe vatrenog oružja na području Starog grada u Budvi, a u kojem događaju je jedno lice lišeno života, službenici Centra bezbjednosti Budva, preduzeli opsežne mere i radnje, uspostavili blokadu grada angažovali sve raspoložive kapacitete Centra bezbjednosti na rasvjetljavanju krivičnog djela. Takođe, Uprava policije je Centru bezbjednosti Budva stavila na raspolaganje službenike više organizacionih cjelina UP, prije svega pripadnike SPO, Odsjeka za teška krivična djela, službenike Forezničkog centra iz Danilovgrada, a u koordinaciji sa VDT koji je rukovodio predmetnim slučajem i izvidajnim radnjama.

Službenici Uprave policije preduzimajući operativno taktičke mejre i radnje na pronalasku izršioca ovog krivičnog djela, izvršili su detaljnu pretragu terena, užeg i šireg lica mjesta, kao i mapirane pravce kretanja dolazak i bjekstvo izvršioca, prije, u toku i nakon izvršenog krivičnog djela. S tim u vezi, prikupljen je veći broj obavješetnja od građana koji su dali korisna saznanja u vezi predmetnog krivičnog djela, izuzeto je i pregledano veći broj nadzornih kamera, sprovedene su brojne analize telekomunikacija, vršena su, i u daljem se sprovode odredena vještačenja u cilju potpunog rasvjetljavanja krivičnog djela u odnosu na povezana lica koja su učestvovala ili na bilo koji načina dala doprinos izvšenju istog. Naglasio bih, da i pored težine izvršenog krivičnog djela, činjenicu, da su službenici Centra bezbjednosti Budva, u prvim mjerama operativnog zahvata, tj prilikom pretrage terena, a neposredno nakon izvršenja krivičnog djela pronašli sredstvo izvršenja krivičnog djela, pištolj za koji se sumnja da je izvršilac koristio za izvrenje ovog krivičnog djela. Sveobuhvatnom pretragom terena na pravcu dolaska i pravcu bjekstva izvršioca, izvršen je pregled objekata i lokaliteta, što je u daljem rezultiralo lociranjem tzv "Štek" stana koji su koristili osumnjičeni i njegovi pomagači. Na osnovu sprovedenih policijsko tužilačkih mjera i radnji u ovoj fazi krivičnog postupka obezbijedeni su materijelni dokazi na osnovu koji su identifikovana dva lica i proceruirana nadležnom tužilaštvu.

Osnovano se sumnja da je neposredni izvršilac ovog krivičnog djela, lice L. P. rođen 2000 god. državljanin R Srbije, protiv koga je podnesena krivična prijava za krivično djedlo teško ubistvo, izršeno na podmukao način u sticaju sa krivičniom djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok se drugoosumnjičeni D.T. rođen 1994 godine, takode državljanin R. Srbije, sumnjiči za krivično djelo teško ubistvo putem pomaganja. Za osumnjičenim licima su, nakon njihove identifikacije, raspisane mendunarodne intrerpolove potjernice, kako je već saopštela državna tužiteljka, a službenici Uprave policije intezivno sa partnerskim službama preduzimaju mjere i radnje na lociranju i lišenju slobode osumnjičenog L.P., dok se drugoosumnjičeni nalazi u pritvoru u Republici Hrvatskoj zbog krivičnog djela počinjenog na njihovoj teritoriji- kazao je Nedović.

image
FOTO RTCG

Šaković je u policijskim evidencijama povezivan sa kotorskim "škaljarskim klanom". U posljednje vrijeme, često je boravio u Budvi. Osim toga, ime Šakovića pominjalo se u srpskim medijima u okviru istrage o ubistvu vođe navijača "Partizana" Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi. No, srpsko tužilaštvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije nikada ga nijesu zvanično teretili za taj zločin. 

Takođe, Šaković je ranjen 8. septembra 2017. godine ispred lokala „Auto Zeta“ u Podgorici. Tada je ubijen njegov prijatelj Ivan Nedović. U policiji su smatrali da je Nedović bio slučajna žrtva, a da je ključna meta bio Šaković. Početkom prošle godine, policija je uhapsila više lica, tvrdeći da su planirali atentat na Šakovića i da je time time spriječena njegova likvidacija

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 18:31