Весна Симовић Звицер / Фото Дан
22/06/2021 u 08:42 h
Biljana BrašnjoBiljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тужилаштво наложило да се испита да ли је Симовић Звицер лажно оптужила фоторепортера "Дана"

Понављам да сам огорчен због свега што је Симовић Звицер написала против мене, а што је неистина. Нећу одустати од намјере да правду истјерам на чистац, казао је јуче Шапурић

Основно државно тужилаштво (ОДТ) у Никшићу обавијештено је од стране Центра безбједности (ЦБ) да је фоторепортер "Дана" Жељко Шапурић поднио кривичну пријаву против предсједнице Судског савјета Весне Симовић Звицер, у којој тврди да га је неосновано јавно оптужила да ју је напао и вријеђао. Државни тужилац и портпарол никшићког ОДТ-а Вјера Мићуновић саопштила је да су полицији дата упутства за даља поступања.

– О наведеној пријави обавијештен је дежурни тужилац, који је, сходно законским овлашћењима, дао упутства полицији за прикупљање потребних обавјештења – навела Мићуновић у одговору на питања "Дана".

Према нашим сазнањима, по Шапурићевој пријави поступа тужилац Рајко Лопичић, који је службеницима никшићког ЦБ-а наложи да почну са узимањем изјава од свједока инцидента за који Симовић Звицер тврди да се догодио. Међутим, из Управе полиције јуче нам нису одговорили које су то радње предузели и да ли је Симовић Звицер дала изјаву поводом пријаве. На наша питања нијесу одговорили ни из никшићког ЦБ-а.

Симовић Звицер је на свом фејсбук профилу објавила да ју је Шапурић у суботу вријеђао док је прилазила фризерском салону до локала "Ленокс", на чијој тераси је он сједио. Њене оптужбе са профила пренијело је неколико портала у Црној Гори, а она је позвала надлежне органе да реагују и најавила подношење кривичне пријаве што још увијек није учинила. Шапурић је одмах демантовао све наводе, истичући да у суботу јесте са пријатељима сједио на тереси кафића "Ленокс", али да Симовић Звицер, коју иначе не познаје, тог дана није ни видио, нити да има било који разлог да је вријеђа.

– Понављам да сам огорчен због свега што је Симовић Звицер написала против мене, а што је неистина. Нећу одустати од намјере да правду истјерам на чистац јер ми је неистинитим оптужбама нанесена штета, као и редакцији за коју радим – рекао је јуче Шапурић, који је пријаву против Симовић Звицер поднио у недјељу, када су портали и објавили њен сатус са Фејсбука.

Пријаву поднијела и предсједница Судског савјета

Кривичну пријаву поднијела је и предсједница Судског савјета, која је фоторепортера "Дана" оптужила да ју је псовао и вријеђао. Управа полиције ће поступати по обје пријави и узети изјаве од свједока, а списе предмета, односно изјаве и остале доказе, прослиједиће тужилаштву на даље поступање.

Демантујући наводе Симовић Звицер већ првог дана пошто је објавила спорни статус, Шапурић ју је позвао да поднесе пријаву, а надлежне органе да догађај испитају до краја. Тада је поручио да треба да одговара онај ко не говори истину.

Да су оптужбе на Шапурићев рачун неистините потврдио је и власник локала "Ленокс" Ратко Драшковић, као и новинар "Вечерњих новости" Велиша Кадић и кореограф у никшићком "Захумљу" Марко Ђокић, са којима је наш фоторепортер спорног дана био у друштву. Кадић и Ђокић још увијек нису добили позив од полиције да се изјасне о наводном инциденту.

Одмах пошто су неки портали пренијели наводе Звицер Симовић против фоторепортера "Дана", он им је упутио деманти. Негирајући њене оптужбе, рекао је да сматра да је ово прије свега био удар на медиј у којем ради. Казао је и да је био окренут леђима фризерском салону у који је Симовић Звицер ушла и да је самим тим није могао ни видјети. Како је истакао, будући да никада у животу није видио Симовић Звицер, нема разлога да јој упућује било какве ријечи, а посебно не оне за које га је оптужила.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 14:25