Веселин Вељовић -фото: Ж. Б.
09/09/2021 u 17:41 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тужилаштво одлучило: Нема елемената кривичног дјела у ауторском тексту Вељовића

Вељовић је 16. августа саслушан због навода из ауторског текста, да је „света дужност и обавеза“ сваког припадника сектора безбједности да одбије свако неуставно и незаконито наређење

Више државно тужилаштво закључило је и доњело одлуку да нема нема елемената кривичног дјела у ауторском тексту Веселина Вељовића који је објављен недавно у један медиј. То је за портал Дан потврдила портпаролка Вишег државног тужилаштва Лепа Меденица. Тако је установљено да Вељовић тим текстом није позивао на отпор.

Вељовић је 16. августа саслушан у  тужилаштвук због навода из ауторског текста, да је „света дужност и обавеза“ сваког припадника сектора безбједности да одбије свако неуставно и незаконито наређење и да је дужност свих Цетињана и  грађана Црне Горе да у првим данима септембра буду заједно у пријестоници".

Вељовић је након саслушања казао да је оно „ургентно и преурањено“ и да га доживљава као „политичко трућање и непознавање чињеница“. 

Подсјећамо, против Вељовића, савјетника предсједника Црне Горе Мила Ђукановића, води се поступак од стране Основног тужилаштва Цетиње у којем се извиђа његово поступање уочи критичних догађаја 5. септембра када је због устоличења митрополита МЦП Јоаникија било више инцидената на Цетињу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 20:35