Мјесто убиства / -DAN
01/11/2021 u 09:10 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Тужилаштво предложило да се оптужени за убиство Матије Вујовића лијечи

Иако jе рекао да ће се бранити ћутањем, Л.К.jе судиjи казао да жели да саопшти да Вуjовића ниjе убио с умишљаjем

Више државно тужилаштво доставило jе Вишем суду предлог за изрицање мjере безбjедности обавезног психиjатриjског лиjечења и чувања у здравственоj установи Никшићанина Л.К., коjи jе 4.jуна ове године усмртио двадесеттрогодишњег Матиjу Вуjовића (23), потврдила је за "Дан" портпарол Вишег суда Аида Музуровић.

Вујовић је убиjен у тучи коjа се догодила у центру Никшића, у Улици Народне омладине. Због сумње да jе усмртио Вуjовића, убрзо је лишен слободе његов четири године старији суграђанин Л К.

Из полициjе jе тада саопштено да jе убиству претходила туча више особа, а jедна од њих ножем jе нанијела смртоносне повреде Вуjовићу. Младићу је одмах указана љекарска помоћ, али је од задобијених повреда наступила смрт.

Директор Опште болнице Никшић Марко Митровић казао jе да jе Вуjовић довезен у тешком општем стању, без свиjести, без мjерљивог крвног притиска и периферног пулса, са убодном раном у предjелу грудног коша и тешким оштећењем плућа и срца.

– Урађена jе ургентна дренажа грудног коша коjи jе био испуњен крвљу, али jе младић убрзо подлегао повредама – рекао jе Митровић

Како се убиство догодило у вриjеме обуставе рада црногорских адвоката, тужилац Лепа Меденица уложила jе напор да осумњиченом обезбиjеди браниоца како се након 72 сата не би нашао на слободу. У тим околностима, а под ризиком да буде санкционисана од стране Адвокатске коморе што се на краjу и догодило, одбране се прихватила адвокатица из Берана Мирjана Паjковић.

– Адвокатица Паjковић jе jавни интерес ставила испред личног и хвала jоj на томе у име народа. Она jе хероина нашег друштва, коjа jе доказала да адвокат у сваком тренутку треба да буде свjестан своjе одговорности, да буде синоним за правду и владавину права и бранилац правног поретка – казао jе тим поводом државни секретар у Министарству финансиjа и социjалног старања Jанко Одовић

Иако jе рекао да ће се бранити ћутањем, Л.К.jе судиjи казао да жели да саопшти да Вуjовића ниjе убио с умишљаjем.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 03:49