/ -Фото: Фејсбук
03/02/2022 u 16:28 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тужилаштво провјерава наводе о атентату на Вучића

За сада се ради само о оперативним подацима, а тужилаштво још увијек нема доказа у кривично правном смислу да би отворило истрагу

Црногорско Специјално тужилаштво у контакту са колегама из окружeња покушава да дође до поузданих информација и доказа о евентуалном учешћу својих држављана у случају припремања атентата на актуелног предсједника Србије Александра Вучића, чија је ликвидација, како је раније објављено, била планирана почетком овог мјесеца.

Лица која су припремала атентат на Вучића, по налогу Радоја Звицера наводно су припадници словеначког огранка "кавачког криминалног клана".

Незванично, из Специјалног државног тужилаштва "Дану" је потврђено да је поводом овог случаја отворен извиђај према одређеном броју лица од којих је један дио већ саслушан. Међутим, како наш извор наводи, за сада се ради само о оперативним подацима гдје тужилаштво још увијек нема доказа у кривично правном смислу да би отворило истрагу.

Француска полициjа доставила jе МУП-у Србиjе податке о припреми атентата, поуздано сазнајемо. Убице су након завршеног посла, Србиjу требале да напусте у два правца, преко Бугарске и преко териториjе Косова и Метохиjе. У циjелу операциjу припреме атентата била су умиjешана и лица из Црне Горе и са Косова и Метохиjе.

Како сазнаjемо, француска полициjа jе пресрела телефонску комуникациjу између припадника злочиначке групе коjа jе припремала ликвидациjу. У документациjи коjа jе прослиjеђена колегама у Србиjи наводи се да jе група коjа jе планирала одмазду на Вучића бијесна на првог човjека Србиjе jер jе кренуо у обрачун са организованим криминалом што jе резултирало хапшењем њихових истакнутих чланова.

Ово све потврђуjе да jе организована криминална банда до детаља била разрадила своj паклени наум, коjи jе на вриjеме откривен и сприjечен.

На челу ове криминалне организациjе налази се црногорски држављанин Радоjе Звицер, за коjим jе Србиjа већ расписала потjерницу, организатор и jедан од вођа "кавачког клана", одговоран за шверц и илегалну продаjу наркотика, али и организациjу и наручивање више убистава коjа су почињена на териториjи Србиjе, Црне Горе, али и других земаља.

Да ли jе Радоjе Звицер ову злочиначку организациjу окупио и организовао да би убили предсједника Вучића по сопственом нахођењу или зато што jе добио наређење, за сада је још увијек непознато.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 02:56