/ foto: lazar ružić
12/03/2023 u 12:01 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tužilaštvo se žali na odluku Suda: Za Vulevića traže pritvor zbog pištolja i 15 metaka

Vuleviću se stavlja na teret da, u ugostiteljskom objektu „Marx“, u Beranama, neovlašćeno na javnom mjestu nosio vatreno oružje i municiju, odnosno jedan pištolj i 15 komada metaka

Osnovno državno tužilaštvo u Beranama će izjaviti žalbu protiv rješenja Osnovnog suda kojim je, kako navode, kao neosnovan odbijen predlog za određivanje pritvora Vuku Vuleviću. Vuleviću se stavlja na teret da je, u ugostiteljskom objektu „Marx“, u ul. Mojsija Zečevića u Beranama, neovlašćeno na javnom mjestu nosio vatreno oružje i municiju, odnosno jedan pištolj i 15 komada metaka.

Sud odbio predlog za pritvor: Vuleviću samo nadzor

- Osnovno državno tužilaštvo u Beranama je Osnovnom sudu u Beranama podnijelo optužni predlog protiv V.V. iz Berana, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djeo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, na način što je bez izdate odgovarajuće isprave, neovlašćeno na javnom mjestu nosio vatreno oružje i municiju i to pištolj crne boje marke „CZP-07“ 9x19 Češka Zbrojevka kal. 9 mm sa mehanički uklonjenim fabričkim serijskim brojem u kojem se nalazio okvir sa 14 komada metaka kal. 9 mm i u čijoj cijevi se nalazio metak kal.9 mm- navode iz ODT-a Berane.

U prilogu optužnog predloga su dostavljeni dokazi koji potvrđuju osnovanu sumnju, a što predstavlja osnovni preduslov da bi se nekom odredio pritvor.

- Takođe, Osnovno državno tužilaštvo u Beranama je dalo jasne, argumentovane i obrazložene razloge koji opravdavaju određivanje pritvora zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva zbog njegovih čestih prelazaka preko državne granice, te okolnosti da će ponoviti krivično djelo s obzirom na njegovu raniju višestruku osuđivanost, koje su utvrđene iz dokaza predloženih u optužnom predlogu, a koje kroz svoju praksu priznanje i Evropski sud za ljudska prava, kao i nacionalni sudovi u Crnoj Gori, s tim što će tužilaštvo konkretnije razloge iznijeti u žalbi- ističu iz ODT-a.

Vulević je od ranije poznat policiji i označen je kao bezbjednosno interesantno lice.  Podsjećamo, Vulević je i ranije procesuiran od strane policije. 

Vulević je u evidenciji policije označen kao pripradnik  beranske kriminalne grupe. 2010. godine, je bio uhapšen na aerodromu u Frankfurtu po potjernici Interpola, koja je raspisana zbog krivičnih postupaka koji su se vodili protiv njega Crnoj Gori za pokušaj ubistva i učešće u krijumčarenju droge.

Vulevića je policija ranije navodila kao jednog od učesnika u ubistvu glavnog urednika dnevnog lista "Dan" Duška Jovanovića, ali protiv njega nije pokrenut krivični postupak u tom predmetu

Vulević je od strane inspektora saslušavan  i u sklopu istrage o dvostrukom ubistvu na Veruši koje se desilo 2020. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:31