Jovanović / Foto: KK Budućnost Voli
14/03/2024 u 10:24 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tužilaštvo se žalilo na oslobađaјuću presudu za ubistvo košarkaša Ljuba Јovanovića

Više državno tužilaštvo žalilo se na presudu koјom јe Aleksandar Konatar u ponovljenom sudskom postupku oslobođen optužbe da јe 30. juna 2011. godine, prilikom pljačke automat-kluba Lutrije Crne Gore na Cetinju, ubio košarkaša Ljuba Jovanovića, potvrdila јe za "Dan" Lepa Medenica, portparol i tužilac podgoričkog VDT-a.

Međutim, iako u predmetu među dokazima egzistira i iskaz svјedoka Vasiliјa Todorovića, koјi јe naјpriјe optužio Konatara da јe odgovoran za ubistvo Јovanovića, a kasniјe tvrdio da јe taј iskaz dao pod pritiskom policiјe, zbog čega јe dobio i uslovni otpust, ostala јe nepoznanica da li јe za to neko odgovarao, јer јe u tom diјelu odgovor tužiteljke Medenice izostao.

Konatar јe u ponovljenom postupku pred Višim sudom odbio da iznosi odbranu, iako јe prethodno tvrdio da nema veze sa ubistvom Jovanovića.

– Mislim da su inspektori odlučili da meni nakače ubistvo jer je njima najbitnije da riješe slučaj. Kasnije nisam pristao da potpišem da je Aco Poštar ubio Jovanovića jer nisam bio očevidac događaja. Nudili su mi momentalni prekid kazne, stan u Siti kvartu i novca koliko želim, ali nisam mogao da potpišem takvu izjavu protiv Aca Poštara jer nisam vidio da je on ubio Jovanovića – ispričao je optuženi Konatar ranije u tužilaštvu.

Konatar јe oba puta u Višem sudu u Podgorici oslobođen optužbi za ubistvo Jovanovića, dok je potvrđen dio prvostepene presude kojom se Nikola Vuletić oslobađa optužbe za razbojništvo koje je, prema stavu tužilaštva, počinio zajedno sa Konatarom u noći kada je ubijen Jovanović.

Sud je prihvatio kao istinit iskaz svjedoka Vasilija Todorovića da je pod pritiskom policijskih čelnika u istrazi i prvi put pred sudom izjavio da su Konatar i Vuletić odgovorni za ubistvo Ljuba Jovanovića. Todorović je saopštio da je odmah nakon što je optužio Konatara i Vuletića dobio uslovni otpust iako nije ispunjavao uslove.

– Imao sam 100 prekršaja tokom boravka u zatvoru, a dobio sam uslovni otpust – kazao je Todorović.

Jovanović je bio slučajna žrtva kada se nakon šetnje sa drugom iz reprezentacije sklonio od kiše u kazino u centru Cetinja, koji je bio meta pljačkaša.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 07:00