илустрација -фото: Твитер Управа полиције / - илустрација -фото: Твитер Управа полиције
24/12/2021 u 12:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

У акцији „Милиграм“ ухапшене четири особе због уличне продаје хероина

Јуче су припадници полиције, поступајући по наредби надлежног судије за истрагу, извршили претресе станова и просторија које користе В.П. (48), Д.П. (21), Ж.С. (43) и В.М. (33), сви из Подгорице

Службеници Управе полиције су јуче у Подгорици, у сарадњи са Вишим државним тужилаштвом у Подгорици, реализовали вишемјесечну полицијску акицију кодног назива „Милиграм“, а која је била усмјерена на сузбијање уличне продаје хероина на подручју Главног града.

Јуче су припадници полиције, како се наводи у саопштењу, поступајући по наредби надлежног судије за истрагу, извршили претресе станова и просторија које користе В.П. (48), Д.П. (21), Ж.С. (43) и В.М. (33), сви из Подгорице.

Они су лишени слободе због сумње да су извршили кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога и кривично дјело спрјечавање доказивања.

Током спровођења ове акције извршено је десет заплијена у којима је одузето 303 грама хероина, преко 100 комада таблета са листе опијата, мања количина марихуане, пиштољ, једно возило, двије ваге за прецизно мјерење и 700 еура за које се сумња да потичу од продаје наркотика.

Укупно је,  током трајања акције „Милиграм“, поднијето шест кривичних пријава против седам особа и то за пет кривичних дјела неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога, једна за кривично дјело недозвољено држање и стављање у промет опојних дрога и једна за спрјечавање доказивања.

Такође, поднијето је и пет прекршајних пријава против четири особе због прекршаја из Закона о спречавању злоупотребе опојних дрога, закључено је у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

22. maj 2022 13:43