stop policija / - DAN
05/08/2023 u 13:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Beranama i Budvi sankcionisano 17 pijanih vozača

Iz policije su dodali i da je u Tuzima i Zeti iz saobraćaja isključenoo 10 vozila

Pripadnici saobraćajne policije su na području Budve i Berana sproveli lokalne akcije „Alkohol“ i procesuirali ukupno 17 vozača koji su upravljali vozilima pod dejstvom alkohola, dok je u Tuzima i Zeti tokom lokalne akcije „Tehnička ispravnost vozila“ sankcionisano 31 vozač i 10 vozila isključeno iz saobraćaja.

Kako je saopšteno iz policije, sinoć u Budvi su sproveli lokalnu akciju „Alkohol“ koja je rezultirala sankcionisanjem ukupno 12 vozača, od kojih su njih tri lišena slobode zbog vožnje pod dejstvom alkohola u koncentraciji većoj od 1 g/kg.

- Jedan vozač je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,03 g/kg. Njemu je sudija za prekršaje izrekao novčanu kaznu u iznosu od 1.500 eura - dodaju oni.

Sinoć je lokalnu akciju „Alkohol“ spovela i saobraćajna policija u Beranama, te je pet osoba sankcionisano zbog vožnje pod dejstvom alkohola, od kojih su dvije uhapšene zbog vožnje pod dejstvom alkohola u koncentraciji većoj od 1 g/kg.  Sudija za prekršaje je jednom vozaču izrekao novčanu kaznu u visini od 600 eura, a drugom u visini od 330 eura.

- Osim toga,saobraćajna policija Odjeljenja bezbjednosti Podgorica je juče zajedno sa pripadnicima Mobilne jedinice saobraćajne policije na području Zete i Tuzi izvela lokalnu akciju „Tehnička ispravnost vozila“. Tom prilikom je sankcionisan 31 vozač i privremeno oduzeto 10 pari registarskih oznaka, a isto toliko vozila je isključeno iz saobraćaja - dodaju iz policije

Takođe, saobraćajna policija je, kako ističu, u Podgorici uhapsila vozača jednog kamiona koji prilikom redovne kontrole u saobraćaju nije policijskom službeniku ustupio na uvid memorijsku karticu za vozača, nakon čega se udaljio iz kabine kamiona, te odbijao da postupi po naređenju policijskog službenika, a kojom prilikom je odgurno pripadnika policije.

On je uhapšen zbog počinjenog prekršaja iz člana 11 Zakona o javnom redu i miru, a njemu je sudija za prekršaje izrekao kaznu zatvora do 30 dana.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 21:18