/ - SHUTTERSTOCK
24/05/2023 u 16:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Budvi uhapšen Ulcinjanin kod koga je pronađen pištolj sa metkom u cijevi

Po nalogu tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, V.A. je uhapšen

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“, Odjeljenja bezbjednosti Budva su, preduzimajući planske aktivnosti su u prazničnim danima i danima vikenda, ostvarili značajne rezultate na suzbijanju svih vidova kriminaliteta, ali i prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, saopšteno je iz Uprave policije.

- Naime, preduzimajući redovne kontrole učesnika u saobraćaju službenici interventne jedinice Odjeljenja bezbjednosti Budva su pregledom vozila podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao V.A. (41) iz Ulcinja, pronašli i oduzeli vatreno oružje pištolj marke „Unique“, kalibra 7,65 mm, sa pet komada municije u okviru i jednim u cijevi. Takođe, od lica je privremeno oduzeto vozilo - naveli su u saopštenju.

Po nalogu tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, V.A. je uhapšen, a u okviru izviđajnih radnji u saradnji sa policijskim službenicima Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj, navode u policiji, izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje V.A. koristi i tom prilikom je pronađeno i oduzeto još osam komada municije kalibra 7,65 mm.

Osim toga, dodaju iz Uprave policije, aktivnosti službenika na suzbijanju zoupotreba opojnih droga rezultirale su procesuiranjem jedne osobe zbog sumnje da je izvršila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, kao i tri osobe zbog počinjenih prekršaja iz oblasti Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.

Iz policije ističu da je u četiri pojedinačne zapljene oduzeto ukupno 2,2 grama opojne droge.

- Preduzimajući dalje radnje na otkrivanju krivičnih djela iz ove oblasti, izvršena su dva pretresa računara, mobilnih telefona i drugih elektronskih uređaja - dodaju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 12:25