Дојава о постављеној бомби у Котору / фото; Биљана Марковић
27/04/2022 u 08:59 h
Biljana MarkovićBiljana Marković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Котору дојаве о постављеним бомбама у основним школама; ученици евакуисани

Ученици из јутарње смјене су због дојаве о бомби враћени кућама, а ни ученици Гимназије и Средње поморске школе чији се објекат налази у близини основне школе у Доброти нијесу јутрос на надстави

Због дојавe о постављeним бомбама јутрос су у Котору затворeнe основнe школe “Његош”  на Бенову и “Народни херој Саво Илић” у Доброти.

image

ОШ "Његош"

фото; Биљана Марковић

Ученици из јутарње смјене су због дојаве о бомби враћени кућама, а ни ученици Гимназије и Средње поморске школе чији се објекат налази у близини основне школе у Доброти нијесу јутрос на надстави.  Како су нам казали ученици, они су били ушли у зграду школе, али им је речено да објекат напусте због безбједности због дојаве о бомби. 

image

Гимназија Котор

фото; Биљана Марковић

Испред Гимназије и Средње поморске школе били су јутрос директори тих установа и дио наставног особља.

В.д. dиректорице ОШ “Саво Илић” Смиљана Лазови,ћ која је такође била испред школске зграде, гдје су се налазили припадници полиције и ватрогасци, саопштила је за портал “Дан” да је она у 7 сати и 6 минута примила имејл о бомби у школском објекту.             

- Ја сам обавијестила припаднике полиције у Котору. Они су рекли да изађемо испред школе и да сачекамо њих. Дошли су заиста у року од 10, 15 минута. Рекли су нам да обавијестимо родитеље, да пустимо дјецу безбједно, али без панике, што смо ирадили. Дјеца су брзо отишла кућама, ми смо сачекали инспектора, ушли су видјели да нема никакве бомбе, а сада чекамо АТП Контролу из Подгорице, казала нам је Лазовић. Она је додала да је јутрос у школском објекту било 6.      

- Школу похађа укупно 712 ученика, јутрос само није било једно одјељење међусмјене од 21 ученика. Значи 690 ученика.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 06:14