/ - VRHOVNO DRžAVNO TUžILAšTVO
24/11/2022 u 12:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U narednom periodu unapređenje saradnje tužilaštava Crne Gore i Kosova

Svjesni smo činjenice da se pripadnici kriminalnih grupa lako ujedinjuju, da njihova saradnja ne poznaje granice i birokratske procedure. Upravo zbog toga za nas predstavlja poseban značaj uspostavljanje direktne saradnje koja bi mogla da ubrza i konkretna postupanja tužilaštava Crne Gore i Kosova, poručila je Jovanović

Državna tužilaštva Crne Gore i Kosova u narednom periodu unaprijediće saradnju na svim nivoima u cilju udružene i efikasnije borbe protiv svih vidova kriminala, dogovoreno je na sastanku vršiteljke dužnosti Vrhovne državne tužiteljke Maje Jovanović sa vršiocem dužnosti Glavnog državnog tužioca Republike Kosova Besimom Kelmendijem, koji je održan u Podgorici.

- Svjesni smo činjenice da se pripadnici kriminalnih grupa lako ujedinjuju, da njihova saradnja ne poznaje granice i birokratske procedure. Upravo zbog toga za nas predstavlja poseban značaj uspostavljanje direktne saradnje koja bi mogla da ubrza i konkretna postupanja tužilaštava Crne Gore i Kosova – poručila je v.d. VDT-a Maja Jovanović, saopšteno je iz Vrhovnog državnog tužilaštva.

V.d. Glavnog državnog tužioca Republike Kosova Besim Kelmendi naglasio je da će unapređenje saradnje i zajednička postupanja istovremeno doprinijeti, kako prevenciji tako i suzbijanju svih vidova kriminala, u prvom redu organizovanog.

Sagovornici su se saglasili da će dogovorena saradnja u narednom periodu rezultirati ubrzanjem procedura u konkretnim predmetima.                                             

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. januar 2023 06:07