/ - Портал Дан
22/09/2021 u 12:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Подгорици ухапшено 11 особа због крађа

Отуђивали углавном бицикла, цигарете, акумулаторе...

Током септембра полициjа jе у Подгорици лишила слободе 11 лица, од коjих три малољетна, због кривичних дjела из области имовинског криминалитета и они су, уз кривичне приjаве, спроведени надлежном тужиоцу, док jе у редовном поступку подниjета кривична приjава против jедног лица.

- Слободе је лишен Л.Р. (17) због три тешке крађе на штету физичких лица из Подгорице, коjе jе, како се сумња, починио тако што jе у три наврата, из улаза стамбених зграда отуђио три бицикла - наводи се у саопштењу УП.

Бицикло jе, како се сумња, отуђила и Н.J. (36) из улаза jедне стамбене зграде. Против ње jе подниjета кривична приjава у редовном поступку због сумње да jе извршила кривично дjело крађа.

- Полициjа jе лишила слободе С.М. (15) коjи jе у друштву са jош jедним лицем коjе jе управљало возилом, преприjечио пут оштећеном коjи се налазио у такси возилу, те jе из гепека отуђио 17 штека различитих дуванских производа - пише у саопштењу.

Због тешке крађе извршене у подгоричком насељу Коник, слободе jе лишен Б.Б. (35). Он jе из jедне породичне куће отуђио главу мотора и четири акумулатора.

На штету jедне фирме из Подгорице извршена jе крађа апарата у вриjедности од око 1.500 еура. Сумња се да jе извршилац овог кривичног дjела С.А. (27) коjи jе лишен слободе.

Такође због кривичног дjела крађа слободе jе лишен В.К. (22). Он jе из магацина власништво jедног физичког лица у насељу Маслине, отуђио већу количину електро каблова.

- Тешка крађа извршена на штету jедне фирме из Подгорице на терет се ставља Б.С. (32) и Е.Х. (31) коjи су, уз употребу физичке силе, провалили у просториjе ове фирме и покушали да отуђе већу количину алкохолних пића и jедан телевизор, у чему су сприjечени од стране полициjских службеника и лишени слободе - навели су из Управе полиције.

Због извршења крађе на штету физичког лица из Подгорице лишен jе слободе Д.А. (74) коjи jе искористио непажњу оштећене и из откључаног стана отуђио новчаник у коjем су се налазили новац и лична документа.

В.Ш. (18) jе у друштву са Б.Л. (17) провалио у породичну кућу оштећеног лица одакле су отуђили три ручна сата и кључ од путничког моторног возила коjе jе било паркирано у близини куће, а коjим су се упутили у правцу града. Они су овом приликом уочени од стране полициjских службеника, али се нису зауставили на њихов знак, већ се дали у бjекство, након чега су лишени слободе. В.Ш. се на терет ставља кривично дjело одузимање возила, док се и jедно и друго лице терете за кривично дjело крађа.

Полициjа jе лишила слободе и Д.Ђ. (43) због сумње да jе извршио крађу на штету физичког лица из Подгорице на начин што jе из возила на паркингу отуђио наочаре, диоптриjске оквире, парфеме и лична документа оштећеног.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 00:14