Nik Đeljošaј / - DAN
08/02/2023 u 13:59 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U predmetu protiv Đeljošaja, Čunmuljaja i Medđonaja saslušana tri službenika policije

Đeljošaj je saopštio sudu da se ne osjeća dobro, da pije antibiotike i da je prije dva dana došao iz Amerike, usled čega je na njega djelovala vremenska razlika, navode iz suda

Pred podgoričkim Osnovnim sudom, na glavnom pretresu u postupku protiv Nika Đeljošaja, Redžepa Čunmuljaja i Enisa Medđonaja,, saslušana su tri svjedoka, službenika Uprave policije OB Podgorica.

Kako je saopšteno iz Osnovnog suda, glavni pretres je bio zakazan sa početkom u 09,00 časova, prekinut na dva sata po molbi okrivljenog Nika Đeljošaja, usled prijema predsjednice Republike Kosovo, u Opštinu Tuzi, nakon saslušanja tri svjedoka okrivljeni Nik Đeljošaj tražio odlaganje, zbog zdravstvenih razloga.

U postupku koji se vodi pred ovim sudom protiv okrivljenih Nika Đeljošaja zbog krivičnog djela pozivanje na otpor i okrivljenih Redžepa Čunmuljaja i Enisa Medđonaja, zbog krivičnog djela pozivanje na otpor putem pomaganja, glavni pretres je bio zakazan za 08.02.2023. godine, sa početkom u 09,00 časova.

-Okrivljeni Nik Đeljošaj je tražio odlaganje glavnog pretresa, po mogućnosti za isti dan, zbog prijema predsjednice Republike Kosovo, u Opštinu Tuzi, gdje ima obavezu da je dočeka kao predsjednik te Opštine. Sud je prekinuo glavni pretres za vrijeme od 2 sata i odredio nastavak u 11,00 časova, kada je glavni pretres i održan. Saslušana su tri svjedoka, službenici Uprave policije OB Podgorica. U 13,00 časova, tj. dva sata nakon početka suđenja, okrivljeni Nik Đeljošaj je saopštio sudu da se ne osjeća dobro, da pije antibiotike i da je prije dva dana došao iz Amerike, usled čega je na njega djelovala vremenska razlika, zbog čega nije u mogućnosti da prati dalji tok današnjeg glavnog pretresa- preciziraju iz Osnovnog suda Podgorica.

Tokom današnjeg glavnog pretresa, stranke su postavljale svjedocima pitanja, između ostalog i okrivljeni Nik Đeljošaj, pri čemu je sud na jedno od tih pitanja upućeno jednom od svjedoka zabranio odgovor.

- Pri čemu se Nik Đeljošaj usprotivio, a sud mu saopštio da se nema pravo posebne žalbe na procesne odluke suda, da sud upravlja postupkom i odlučuje koja su pitanja i odgovori od značaja za rasvjetljenje predmetne krivičnopravne stvari, a da se u slučaju nezadovoljstva može koristiti i pravnim sredstvom, tj. žalbom na presudu, jer je to njegovo zakonsko pravo, kako je to pitanje i uređeno samim Zakonom.Uvažavajući tvrdnju okrivljenog Nika Đeljošaja da se ne osjeća dobro i da ne može da nastavi da prati današnji tok glavnog pretresa, sud je odredio naredni termin za dan 03.03.2023. godine, pri čemu braniocu okrivljenih nije odgovarao navedeni termin, pa je sud odredio naredni slobodni termin za dan 14.03.2023. godine, sa početkom u 10,30 časova- zaključuju iz Osnovnog suda.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 13:16