/ - FOTO ILUSTRACIJA: UPRAVA POLICIJE
27/12/2022 u 10:29 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Sloveniji počinje suđenje članovima Kavačkog klana

Navodni članovi slovenačke ćelije Kavačkog klana uhapšeni su u maju 2021

U Okružnom sudu u Ljubljani danas počinje pretpretresno ročište, za 24 navodna člana slovenačkog Kavačkog klana, dobro organizovanog kriminalnog lanca u Crnoj Gori, optužena za trgovinu drogom.

Navodni članovi slovenačke ćelije Kavačkog klana uhapšeni su u maju 2021.

Slovenačka policija je tada uhapsila oko 60 osoba, osumnjičenih da su članovi Kavačkog klana. Kako se navodi, uhapšeni su optuženi za trgovinu drogom i oružjem.

Slovenačka policija i kancelarija vrhovnog državnog tužilaštva tada su saopštili da je nedavno otkriven slovenački ogranak Kavačkog klana, aktivan od 2018. godine, prenosi STA.

Oni su u saradnji sa stranim bezbjednosnim službama, uhapsili više osumnjičenih u području Ljubljane, Maribora, Kranja i Kopra i sprovela pretrese u 23 kuće.

Šestoro osumnjičenih je privedeno, a vjeruje se da je riječ o osobama na visokim pozicijama u ovoj organizaciji. Prema nezvaničnim informacijama Večera, kriminalna grupa navodno je, na nedjeljnom nivou, krijumčarila više kilograma različitih narkotika iz Holandije i Španije.

Grupa je potom prodavala drogu u Sloveniji, ali i "izvozila" u Austriju i Njemačku, prenosi rtcg portal.

Postojala je i podjedinica za trgovinu drogom sa Italijom, dok je najveći dio trgovine oružjem navodno vršen između Slovenije, Srbije, Slovačke i Holandije.

Policija neke od uhapšenih povezuje sa preprodajom veće količine oružja kojim se trguje u Sloveniji, Slovačkoj, Holandiji i Srbiji. Navodno su prodavali poluautomatske puške i automatske pištolje i njima trgovali preko kompanija osnovanih u Kopru.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 10:53