Спасено 12 особа / - Управа поморске сигурности
27/06/2021 u 07:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У тиватском заливу покварили се глисери - jедан се запалио, спасено 12 особа

Брзом интервенциjом службеника Управе поморске сигурности, за сат и 15 минута од приjаве крвара на пловилу, глисер jе био на сигурном у барскоj луци

Дванаест особа спасено jе са два глисера коjи су се покварили, а jедан након квара и запалио у тиватском заливу,
потврђено је новинарима из Управе поморске сигурности и управљања лукама, чиjе jе сједиште у Бару.

Глисер  “АЗКАП” остао је у квару на удаљености 1,7 наутичке миље jужно од рта Волуjица ка отвореном мору, између Бара и Улциња. На глисеру дужине око 13 метара, се налазио jедан члан посаде, турски држављанин. Брзом интервенциjом службеника Управе поморске сигурности, за сат и 15 минута од приjаве крвара на пловилу, глисер jе био на сигурном у барскоj луци. Обавијештена jе  Инспекциjа сигурности поморске пловидбе Бар и Сектор граничне полициjе, коjи  ће извршити контролу пловила и утврдити разлог квара на глисеру, сазнају Новости.

- Поморско оперативни центар jе у 14. 57 часова примио информациjу да jе jедно пловило остало у квару на удаљености 1,7 наутичке миље jужно од рта Волуjица ка отвореном  мору. Спасилачки чамац jе са посадом стигао до позициjе за 30 минута - казао jе помоћник директора за сигурност пловидбе у Управи поморске сигурности и управљања лукама Жарко Лукшић.

Из Управе поморске сигурности и управљања лукама  упозораваjу све  учеснике у поморском саобраћаjу, да прије испловљења на море, воде рачуна о исправности своjих пловила, броjу укрцаних чланова посаде и временским условима коjи тренутно владаjу на мору.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 21:45