/ - FOTO ILUSTACIJA: UPRAVA POLICIJE CG
20/02/2023 u 13:09 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tivat: Tri osobe procesuirane zbog droge

Pripadnici policije su kontrolisali vozilo u naselju Kava u kojem se nalazio E.K. (34) državljanin Ruske Federacije, kojom prilikom su pronađene manje količine marihuane i kokaina

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Tivat su, u peta, lišili slobode dvije osobe zbog krivičnih djela, a protiv jedne osobe podnijeli prekršajnu prijavu.

-Tivatska policija je, postupajući na osnovu naredbe sudije sa istragu, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi V.M. (33) državljanin Ukrajine. Pretresom je policija pronašla i oduzela pištolj i 30 komada municije u ilegalnom posjedu, oko 112 grama opojne droge marihuana, manju količinu kokaina i vagu za precizno mjerenje- navode iz Uprave policije.

Pripadnici policije su kontrolisali vozilo u naselju Kava u kojem se nalazio E.K. (34) državljanin Ruske Federacije, kojom prilikom su pronađene manje količine marihuane i kokaina.

-Potom je, po naredbi nadležnog sudije, izvršen pretres stana i drugih prostorija koje koristi ovo lice, kojom prilikom je pronađeno oko 26 grama marihuane. Osim toga, u naselju Ostrvo Cvijeća policija je kontrolisala vozilo u kojem su se nalazila dva lica, kojom prilikom je kod M.J. (32) iz Budve pronađeno jedno pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge kokain težine oko 10,2 grama- navode u saopštenju.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se V.M. i E.K. liše slobode zbog sumnje da je su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

-Dok se u odnosu na pronađeni kokain kod lica M.J. izjasnio da se ne stiču elementi krivičnog djela. Protiv lica V.M. podnijeta je i krivična prijava zbog sumnje da je izvršio i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.Policija je protiv M.J. podnijela prekršajnu prijavu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotreba droga- zaključuju iz UP.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
TIVATDROGAPOLICIJA
25. april 2024 18:20