/ фото илустрација
16/06/2021 u 11:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У трци за предсједника Врховног суда четворо судија

Како је саопштено из Судског савјета, а кандидати који испуњавају услове су Мушика Дујовић, предсједник Апелационог суда Црне Горе, Миленка Жижић, суткиња Апелационог суда Црне Горе, Ана Вуковић и Зоран Радовић, судије Специјалног одјељења Вишег суда у Подгорици

Након поновљеног јавног огласа за избор предсједника Врховног суда, Судски савјет је утврдио листу кандидата који испуњавају законом прописане услове за избор. Листа ће бити достављена Општој сједници Врховног суда на даље поступање.

- Кандидати који испуњавају услове су Мушика Дујовић, предсједник Апелационог суда Црне Горе, Миленка Жижић, суткиња Апелационог суда Црне Горе, Ана Вуковић и Зоран Радовић, судије Специјалног одјељења Вишег суда у Подгорици. Савјет је у смислу члана 112 став 3 Закона о Судском савјету и судијама, а по приједлогу Опште сједнице Врховног суда Црне Горе, донио одлуку да замјеник Дисциплинског тужиоца буде суткиња Вишег суда у Подгорици Весна Пеан- саопштено је из Судског савета.

На сједници је дато мишљења на број утврђених радних мјеста у Приједлогу Правилника о измјени и допуни Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији Основног суда у Котору.

- Судски савјет је на основу члана 87 Закона о Судском савјету и судијама донио одлуку о редовном оцјењивању судија у 2021.години- речено је из Савјета.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 03:11