Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
25/03/2024 u 20:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Zubinom Potoku uhapšen Grk kojeg potražuje Crna Gora

Njega preko Interpola traže i vlasti Crne Gore i to za krivično djelo „teška tjelesna povreda“.

Kosovska policija uhapsila je prije tri dana muškarca u Centru za opremanje dokumentima u Zubinom Potoku, zbog sumnje da je još prije 11 godina stekao lažna kosovska dokumenta, javlja Kossev.

Utvrđeno je da se radi o licu koga traže crnogorske i grčke i vlasti pod potpuno drugim identitetom, a zbog više teških krivičnih djela počinjenih u tim državama.

Ovaj je muškarac, kako su u subotu saopštili iz policije, u junu 2013. godine sa falsifikovanim ispravama pribavio sebi kosovsku ličnu kartu, pasoš i vozačku dozvolu – pod identitetom D.B, rođen u Mitrovici 1980. godine.

U januaru on je došao u Centar za opremanje dokumentima, kako bi isprave produžio.

Tada je, kazali su iz policije, i došlo do sumnje da su njegova dokumenta koja je donio falsifikovana, kao i da je njegov identitet lažan.

Njegov otisak prstiju poslat je na provjeru Upravi za međunarodnu saradnju za sprovođenje zakona, a utvrdilo se, detalji su od danas – da je on zapravo G.S. rođen 1977. godine u Grčkoj.

U Crnoj Gori G.S. se traži za krivično djelo „teška tjelesna povreda“.

Grčke vlasti ga traže zbog preko Interpola za nekoliko krivičnih djela - organizovani kriminal, razbojništvo, prinudu, tešku telesnu povredu, davanje lažnih izjava, nezakonito posjedovanje ekplozivnih naprava, navodi se u saopštenju Kosovske policije.

On je uhapšen kada je pre tri dana došao u Centar za opremanje dokumentima u Zubinom Potoku i nakon 48-časovnog zadržavanja, određen mu je i jednomjesečni pritvor.

Kosovske vlasti ga sada terete za „legalizaciju lažnog sadržaja“ i „krađu identiteta i pristupnog uređaja“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:07