Фото: МН / - Фото: МН
25/05/2021 u 14:33 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Убиство Ашанина: Пантовићу продужен притвор, Љујић на слободи

Велимиру Љујићу је стављено на терет да је помогао осумњиченом Пантовићу да се удаљи након извршеног кривичног дјела

Ванпретресно вијеће бјелопољског Вишег суда јдонијело је одлуку да притвор за још два мјесеца буде продужен Горану Пантовићу (34) из Херцег Новог, рођеног Мојковчанину, због кривичног дјела убиство, у стицају са недозвољеним држањем оружја.

-Притвор је продужен на предклог Вишег државног тужилаштва, гдје стоји да су остали разлози због којих је и одређен. То су тежина дјела, постојање опасности да ће побјећи, те да може утицати на свједоке због тежине кривичногдјела. За другог окривљеног, Мојковчанина Веселина Љујића, није стигао предлог о продужењу притвора од Вишег тужилаштва, тако да је Виши суд по службеној дужности укинуо његов притвор. Јер су престали  разлози због којих му је одређен био једномјесечни притвор. Њему је на терет стављено дјело помагање након учињеног кривичног дјела. Он је пуштен да се брани са слободе-казала је Азра Идризовић, савјетник за односе са јавношћу бјелопољског Вишег суда.

Пантовић се сумњичи да је 27. априла око 14 часова убио власника ресторана Крстац Зорана Ашанина (65) када је из пиштоља у њега испалио осам хитаца, након чега је побјегао. Све се иначе догодило у ресторану, који се налази на дијелу магистралног пута Рибаревине-Мојковац. Како незванично сазнаје Дан, убрзо након што су заједно ручали у Ашаниновом мотелу „Крстац“, који се налази на истоименом превоју , док је Мојковчанин још сједио за столом, Пантовић му је пуцао у леђа и главу.

Велимиру Љујићу је стављено на терет да је помогао осумњиченом Пантовићу да се удаљи након извршеног кривичног ђела.

Пантовић је приликом саслушања у тужилаштву искористио право да не износи одбрану.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 15:57