/ - ФОТО: ЖАНА БОЈАНИЋ/
17/02/2022 u 10:38 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Убиство Ђуричковића: Тужилаштво доказима невезаним за предмет оптеретило поступак?

Тужилац је казао да ће, уколико евентуално одлучи да одустане од неких забиљешки, суду то писмено указати

Суђење поводом убиства Радомира Ђуричковића настављено је данас спровођењемписаних доказа. Подсјећамо, оптужницом у овом предмету су обухваћени  Марио Милошевић, Вукан Вујачић и Игор Машановић.

Тако је судија Предраг Табаш данас извео, прочитао, службене забиљешке с лица мјеста убиства, службене забиљешке с лица мјеста проналаска запаљеног возила за које се сумња да је коришћено у извршењу овог кривичног дјела...Прочитана је и службена забиљешка у којој су наведени предмети који су пронађени на мјесто убиства Ђуричковића као и заипсник о увиђају који је вршен поводом возилау којем се налазио Ђуричковић...

Убиство Ђуричковића: Свједок у бјекству због планирања ликвидације полицијског тима?

Поред тих,прочитани су и писани докази и забиљешке за које је одбрана указала да нису везани за овај случај и предложила да се они изузму из поступка, односно да тужилаштво "одустане" од њих.

Одбрана је на овај начин реаговала када је прочитана службена забиљешка о проналаску "дуплих" гумених рукавица. Оне су  се налазиле једна у другу, ронађене  су у близини једног возила које није предметно а  у вези којег је установљено да се на њему налазе украдене таблице.

ИНЦИДЕНТ У СУДНИЦИ: Липовина дошао да свједочи па извријеђао Милошевића, Машановића и Вујачића

-Приговарам овом доказу из разлога што се исти не може довести у догађајем који је у предмету овог поступка-казала је адвокатица Бојана Франовић.

Са њом је била сагласна и адвокатица Наталија Караџић.

-Приложени су сви докази, и који имају директне везе са догађајем и који немају-казао је тужилац Жељко Томковић.

На то је судија Предраг Табаш казао да  "се на тај начин оптерећује доказни поступак и да се губи вријеме",

-То је Ваше право и ја Вам то не могу ускратити-додао је судија.

Адвокатица Франовић је на то додалада предлаже да тужилац одустане од споровођења доказа који нису дио овог предмета. 

Тужилац је казао да ће, уколико евентуално одлучи да одустане од неких забиљешки, суду то писмено указати.

Међу прочитаним, изведеним, писаним доказима наведено је између осталог да је на лицу мјеста гдје је убијен Ђуричковић пронађено седам чаура, капа, торбица са мобилним телефонима...На возилу убијеног, које је пронађено на паркингу Опште болнице Данило I, примјећено је девет оштећења... Такође, наведено је да у запаљеном возилу пронађено ватрено оружје и муниција и резервни шаржер.

За наредно рочиште планирано је да се саслуша вјештак медицинске струке.

Подсјећамо, Милошевић, Машановић и Вујачић оптужницом Вишег државног тужилаштва се терете да су умјешани у убиство Ђуричковића које се догодило 10.октобра 2016. и да су тада довели у опасност живот Милорада Радуловића.

Милошевић је, према наводима оптужнице, означен као директни извршилац убиства. Како је наведено оптужницом, окривљени су за 2.100 еура купили возило „рено меган“ које је коришћено приликом убиства, конкретно да је оптужени Вујачић преузео возило 9. октобра 2016. у Подгорици.

Даље се наводи да су 10. октобра у Цетињу пратили кретањег Ђуричковића, сачекали га да уђе у возило у Улици IV пролетерске у близини локала „Коноба“.

У том тренутку окривљени Милошевић је испалио два пројектила у правцу Ђуричковића, код кога је дан касније наступила смрт усљед задобијених рана-наводи се у оптужници.

Они су, како се даље наводи, побјегли сеоским путем и запалили возило у којем су оставили и аутоматску пушку из које је пуцано.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 03:52