/ PRVOOSUMNJIČENI MARIO MILOŠEVIĆ- FOTO: ŽANA BOJANIĆ
11/09/2023 u 10:42 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ubistvo Đuričkovića: Odbrana sumnja da je DNK dokaz podmetnut

Mario Milošević je prema navodima optužnice označen kao direktni izvršilac ubistva

U Podgoričkom Višem sudu nastavljeno je suđenje protiv Marija Miloševića, Vukana Vujačića i Igora Mašanovića koji su osumnjičeni za povezanost sa ubistvom Radomira Đuričkovića. Sudija Veljko Radovanović je počeo dokazni postupak, sprovođenje dokaza. Pored toga, saslušani su i vještaci. 

Advokatica koja zastupa Vujačića i Mašanovića, Bojana Franović je sudu predložila da se iz spisa predmeta izuzme kao pravno nevaljan dokaz nalaz o DNK vještačenju novčanica za koje se tvrdi da je njima plaćeno predmetno vozilo. 

- U ovom nalazu je precizirano da su vještačene novčanice kojima je plaćen "megan", koje su oduzete od Dragana Jankovića. U ovom nalazu su vještačene novčanice pod drugim serijskim brojem koje nisu oduzete od Dragana Jankovića- navela je Franović. 

Ona je naglasila da je sumnjivo i upitno otkud te druge novčanice i otkud na njima navodno DNK trag Vujačića. Odbrana sumnja na kontaminiran dokaz. Tome su se protivili tužilac Željko Tomković i advokat Damir Lekić, koji zastupa oštećenu porodicu Đuričković. 

Tužilac je naveo da postoji i drugi nalaz vještačenja oduzetih stvari, novčanica. Advokat Miloš Vuksanović je ukazao na dio iskaza svjedoka oštećenog Milorada Radulovića i povodom toga tražio pojašnjenje vještaka.  Vještak Nemanja Radojević je opovrgao dio navoda  ovog svjedoka, pojašnjavajući da je nemoguće da je Đuričković govorio i pokušavao da izađe iz vozila nakon što je upucan, te da mu se ruka zgrčila na ručici od vrata automobila. 

- Prva rana je bila u predjelu glave, koja je raznijela veliki mozak. To onemogućava bilo kakve željene pokrete i govor. Nije došlo ni do grčenja odmah tada. Jer to nije ta vrsta povrede. Mrtvačko grčenje nastupa posle- pojasnio je između ostalog vještak. 

Podsjećamo, Milošević, Mašanović i Vujačić optužnicom Višeg državnog tužilaštva se terete da su umješani u ubistvo Đuričkovića koje se dogodilo 10.oktobra 2016. i da su tada doveli u opasnost život Milorada Radulovića. Milošević je, prema navodima optužnice,  označen kao direktni izvršilac ubistva. Kako je navedeno optužnicom, okrivljeni  su za 2.100 eura kupili vozilo „reno megan“ koje je korišćeno prilikom ubistva, konkretno da je optuženi Vujačić preuzeo vozilo 9. oktobra 2016. u Podgorici. Dalje se navodi da su 10. oktobra u Cetinju pratili kretanjeg Đuričkovića, sačekali ga da uđe u vozilo u Ulici IV proleterske u blizini lokala „Konoba“.

- U tom trenutku okrivljeni Milošević je ispalio dva projektila u pravcu Đuričkovića, kod koga je dan kasnije nastupila smrt usljed zadobijenih rana- navodi se u optužnici.

Oni su, kako se dalje navodi, pobjegli seoskim putem i zapalili vozilo u kojem su ostavili i automatsku pušku iz koje je pucano.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:07