/ UBIJENI DARKO GEISLER, FOTO: SCREENSHOT (PREUZETO SA KURIR.RS.)
10/01/2024 u 19:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ubistvo ispred Spuža nije jedina likvidacija sa kojom se povezuje škaljarac ubijen u Brazilu

Sem ubistva Mrdaka 2015. godine ispred zatvora Spuž, Geisler Nedeljković se dovodio u vezu i sa likvidacijom Vidaka Vorotovića (34), zvanog Vinko, iz Nikšića

Muškarac Dejan Kovač ubijen je 5. januara u Brazilu, a kako se sumnja, riječ je o Darku Geisleru Nedeljkoviću (43) iz Pančeva koji je u Brazilu navodno koristio lažni identitet. Nedeljković slovi za pripadnika škaljarskog klana, a likvidacija Baranina Andrije Mrdaka 2014. godine ispred Spuža nije jedina sa kojom se proteklih godina dovodio u vezu, piše Nova.rs.

Sem ubistva Mrdaka 2015. godine ispred zatvora Spuž, Geisler Nedeljković se dovodio u vezu i sa likvidacijom Vidaka Vorotovića (34), zvanog Vinko, iz Nikšića.

(VIDEO/UZNEMIRUJUĆE) Objavljen snimak likvidacije u Brazilu: Državljanina Srbije tražili zbog ubistva ispred zatvora u Spužu

Vorotović je ubijen 15. decembra 2012. oko 23.30 u sačekuši u centru Nikšića, a od samog starta se navodilo da je riječ o profesionalnoj likvidaciji. Naime, napadač je kobnog dana u Vorotovića ispalio sedam hitaca u glavu i to dok je na parkingu ispred autobuske stanice bio u „audiju“.

Vorotović je od ranije bio poznat istražnim organima. 

Ubrzo nakon likvidacije Vorotovića spekulisalo se da bi motiv mogla da bude odmazda tada odbeglog Šarića, zato što je rođeni brat ubijenog priznao da je učestvovao u švercu preko dvije tone kokaina za njega.

Kako je Geisler povezan s likvidacijom?

Srbin Darko Geisler Nedeljković, koji je 5. januara navodno likvidiran u Brazilu, nije se od samog početka istrage dovodio u vezu sa likvidacijom Vinka Vorotovića.  Tek nakon ubistva Andrije Mrdaka 2014. godine, istražitelji su Geislera Nedeljkovića dovodili u vezu i sa Vorotovićem.

Crnogorska policija tada je navodila da se Srbin dovodio u vezu sa više krivičnih djela.

Ubistvo u Brazilu

Sigurnosne kamere snimile su Pančevca kako ispred kapije zgrade u kojoj je živio sa suprugom i četvorogodišnjim sinom silazi sa bicikle, na kojoj je i njegovo dijete i pokušava da otvori vrata. Ubica, koji ga je najverovatnije čekao, tada istrčava iz bijelog automobila, dotrčava do Darka Geislera i u njega ispaljuje šest hitaca.

- U trenutku kada je ubica pucao u njega, dijete je palo sa bicikle, a sve se dogodilo i naočigled supruge. Policija je na mjestu zločina pronašla tri čaure - prenose brazilski mediji.

Inače, kako su naveli, ubica je na rukama imao rukavice i masku na licu, kako ne bi ostavio tragove.

- Čim je žrtva pala na zemlju, ubica je počeo da bježi. Policija vodi istragu, ali supruga ubijenog još nije saslušana jer je u stanju šoka - objavili su mediji.

Komšije su ispričale da su ubijeni i njegova supruga vodili miran život, i da je on navodno radio kao stolar.

- Dolazio je povremeno u pekaru, ali najviše što je na portugalskom rekao je "hvala" i "dobar dan" - ispričala je radnica u obližnjoj pekari.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 03:35