/ Stefan Đukić, optužen za ubistvo Jovana Klisića (FOTO:Detective info)
19/10/2022 u 12:31 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UBISTVO JOVANA KLISIĆA-Lakićević: DNK je podmetnut, Vuksanović mi je čistio put zbog neregistrovanog vozila

Majka Stefana Đukić,a koji je označen kao direktni izvršilac ubistva Klisića i optuženog Vuka Lakićevića, Zorica Đurović je kazala da doživi slom živaca kad čita optužnicu

U podogoričkom Višem sudu, u novom postupku, nastavljeno je suđenje za ubistvo Baranina Jovana Klisića i ranjavanje Velizara Gardaševića.

Kao direktni izvršilac ovog krivičnog djela označen je Stefan Đukić. Optužnicom su obuhvaćeni i njegova supruga, majka i polubrat – Danijela Mandić, Zorica Đurović, Vuk Lakićević, zatim Marko Vujadinović (27), Hasip Murić (44), Andrija Glavičanin i Bojan Vuksanović.

Svi optuženi su ostali pri ranijoj odbrani i negirali izvršenje krivičnog djela za koje se terete. Stefanu Đukiću i njegovoj ženis e sudi u pdsustvu.

"DNK PODMETNULO TUŽILAŠTVO"

Polubrat prvooptuženog Stefana Đukića, Vuk Lakićević, je pred sudom naveo da se ne sjeća ničeg što može biti vezano za predmetni događaj i da se to desilo prije tri ipo godine.On je naglasio više puta da nema veze sa ovim krivičnim djelom.

Lakićević je sudu kazao da se kocka i da novac koji je dao svojoj majci da upalti na račun je od kocke a ne za kriminalnu organizaciju, kako je navelo tužilaštvo.

Sud je zatim pročitao iskaz koji je on dao ored SDT-om 1.11.2019. u kojem je kazao da nisu tačni navodi da je član neke kriminalne organizacije. U tom iskazu se izjašnjavao o predmetnom pištolju za koji je naveo da je "plašljivac" i da ne želi da kaže gdje se taj pištolj nalazi".

-U vozilu "Reno" moj DNK je podmetnut..Podmetnuo ga je tužilac Saša Čađenović i Specijalno policijsko odeljenje- kazao je on danas pred sudom.

Na pitanje suda, Lakićević je naveo da nema dokaza za to što je naveo o podmetanju DNK dokaza.

"PUT ČISTILI ZBOG NEREGISTROVANOG VOZILA"

Optuženi Bojan Vuksanović je naveo da ne želi da kao i ostali odgovara na pitanja i da iznosi odbranu. On jekazao da nije kriv.

Sudija Vesna Kovačević je zatim pročitala i njegov iskaz dat pred SDT-om  5.12.2019.:

-Napravio sam grešku kada sam na molbu Lakićević Vuka  to uradio, to što sam sa vozilom uradio...Ja sam na molbu Vuka, čisto da mu učinim uslugu , išao ispred njega , nisam znao za šta je to aut , Vuk mi je kazao da nije ništa strašno - naveo je u ranijem iskazu optuženi Vuksanović.

Na to je danas reagovao optuženi Vuk Lakićević i kazao da  mu je  Vusanović "čistio put" zbog vozila koje je bilo neregistrovano a koje je trebao da registruje i da je morao da sjever. Dodao je da nema vozačku i da ima dosta saobraćajnih kazni. On je naglasio da je to bilo oko mjesec ipo do tri mejseca prije predmetnog događaja, prije ubistva Klisića i ranjavanja Gardaševića.

SLOM ŽIVACA I OPTUŽNICA

Majka Stefana Đukića, koji je označen kao direktni izvršilac, ubistva Klisića i optuženog Vuka Lakićevića, Zorica Đurović je takođe negirala navode optužnice.

-Ova situacija u kojoj sam se našla je za mene potresna. Svaki put dobijem slom živaca kad pročitamm optužnicu...Nisam je ni pročitala do kraja...- naglasila je ona.

Optužena Đurović je pojasnila da novac koji joj je dao sin Vuk da uplati na račun je onaj koji je on htio da uštedi. Naglasila je da nije imala nikakve veće kredite kjoje je ona otkupila (zatvorila) većom sumom novca. Naglasila je da je suština da je on njoj dao 3000 eura  da stavi na račun jer, kako je kazala, on je izgubio i ličnu kartu i pasoš i ključeve od stana. Takođe, kao i on, ukazala je da se tu ne radi o novcu za bilo koju kriminalnu organizaciju.

GORIVO, PUŠKA I RAZGOVORI SA UJAKOM

Optuženi Marko Vujadinović je naveo da mu nije jasno otkud njega tužilaštvo svrstava u kriminalnu organizaciju.

-Uhapšen sam za drugon krivično djelo, dan prije voog ubistva- kazao je on.

Optuženi Hasip Murić je naveo da nije član ni jedne kriminalne grupe. Sud je pročitao i njegov iskaz koji je sačinjen kod SDT-a 24.4.2020.

-Ja držim auto-servis... Došla je jedna cura  da joj očistim vozilo jer joj se kako je rekla se prosuo benzin- kazao je tada on.

Optuženi Andrija Glavičačni je  takođe negirao krivicu. On je kazao da je drug sa optuženim Lakićevićem i da je sa njim komunicirao putem telefona a ne sa Stefanom Đukićem. Kazao je da ga je možda Lakićević zvao sa broja svog polubrata. On je kazao da tužilaštvo protiv njega nema dokaze i kao primjer za nelogičnost je naveo okolnosti oko automatske puške a koje tvrdi SDT.

-Zašto bih ja kod "Dela siti" predavao nekome  pušku i to gdje je dosta kamera i ljudi i skidao majicu- naveo je između ostalog on.

On je kazao da razgovore za koje SDT navodi da su povezani sa provjeravanje događaja, naveo da je pričao sa ujakom i komentarisao hapšenje Vuka i da je zato rekao "on je čvrst, i da je nešto uradio neće govoriti". Na to je Lakićević kazao da je možda Glavičanin  stvorio sliku u glavi sebi da je on nešto možda uradio.

NAVODI ISTRAGE:

Specijalno tužilaštvo je Stefana Đukića označilo kao direktnog izvršioca likvidacije Klisića i ranjavanje Gardaševića 1. Novembra 2019. Godine dok se njegova supruga, majka i polubrat – Danijela Mandić, Zorica Đurović, Vuk Lakićević, zatim Marko Vujadinović (27), Hasip Murić (44), Andrija Glavičanin i Bojan Vuksanović terete za stvaranje kriminalne organizacije.

Đukić je optužen i da je dva i po mjeseca prije ovog zločina naoružan automatskom puškom upao u barski lokal ,,Savoja“ da bi likvidirao Gardaševića. Međutim, njegov naum nije ostvaren jer se Gardašević nije nalazio u lokalu.

Stefan Đukić I njegova supruga Danijela se nalaze u bjekstvu i za njima je raspisana crvena potjernica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:28