/ - ILUSTRACIJA/ VISI SUD PRIVODJENJE - NENAD MANDIC
27/10/2022 u 09:19 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UBISTVO JOVANA KLISIĆA: Sud izdao naredbu za prinudno dovođenje Glavičanina

Stefan Đukić I njegova supruga Danijela se nalaze u bjekstvu i za njima je raspisana crvena potjernica

U podogoričkom Višem danas je odloženo ročište za suđenje povdom ubistva Baranina Jovana Klisića i ranjavanje Velizara Gardaševića.

Kao direktni izvršilac ovog krivičnog djela označen je Stefan Đukić. Optužnicom su obuhvaćeni i njegova supruga, majka i polubrat – Danijela Mandić, Zorica Đurović, Vuk Lakićević, zatim Marko Vujadinović (27), Hasip Murić (44), Andrija Glavičanin i Bojan Vuksanović.

UBISTVO JOVANA KLISIĆA-Lakićević: DNK je podmetnut, Vuksanović mi je čistio put zbog neregistrovanog vozila

Za današnje odlaganje glavnog pretresa prerd sudom bilo je nekoliko razloga. Jedan od njih je taj što se optuženi Andrija, Glavičanin koji se brani sa slobode, nije pojavio a svoj izostanak nije opravdao. Sud je podsjetio da je on uredno pozvan na današnji glavni pretres.

Sudija Vesna Kovačević je zbog toga izdala naredbu za njegovo prinudno dovođenje.

Nije se pojavio ni njegov advokat Damir Lekić, za koji je sud naveo da je navodno razlog izostanka medicinski pregled.

Takođe, prerd sudom se nije u svojstvu oštećenog pojavio ni Velizar Gardašević, koji je trebao da da iskaz u svojstvu svjedoka. Razlog za njegov nedolazak je zdravstvene prirode.

Specijalno tužilaštvo je Stefana Đukića označilo kao direktnog izvršioca likvidacije Klisića i ranjavanje Gardaševića 1. Novembra 2019. Godine dok se njegova supruga, majka i polubrat – Danijela Mandić, Zorica Đurović, Vuk Lakićević, zatim Marko Vujadinović (27), Hasip Murić (44), Andrija Glavičanin i Bojan Vuksanović terete za stvaranje kriminalne organizacije.

Đukić je optužen i da je dva i po mjeseca prije ovog zločina naoružan automatskom puškom upao u barski lokal ,,Savoja“ da bi likvidirao Gardaševića. Međutim, njegov naum nije ostvaren jer se Gardašević nije nalazio u lokalu.

Stefan Đukić I njegova supruga Danijela se nalaze u bjekstvu i za njima je raspisana crvena potjernica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 02:32