/ - FOTO: RTCG
28/07/2022 u 10:17 h
Žana Bojanić, Željka BojanićŽana Bojanić, Željka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ubistvo Klikovca: Vukadinoviću pritvor, odbrana smatra da nema osnova

Advokat Damir Lekić kazao je da će odbrana uložiti žalbu na rešenje o pritvoru

Crnoj Gori juče je izručen Predrag Vukadinović, navodni pripadnik jedne kriminalne organizacije, koji je prethodno uhapšen na području Slovenije. Njemu je danas od strane sudije za istragu određen pritvor 30 dana.

- Jutros je po predlogu Specijalnog državnog tužilaštva, u podgoričkom Višem sudu, održano ročište povodom određivanja pritvora Predragu Vukadinovću. Kao razlozi za određivanje istražnog pritvora navedeni su opasnost od bjekstva i ponavljanje krivičnog djela. Odbrana se protivila tom predlogu jer smatra da ne postoji ni osnovana sumnja...Za njim je bila samo raspisanja potjernica ,bez prethodno određivanja pritvora. Vijeće Višeg suda je odredilo pritvor za Vukadinovića, a odbrana će na to uložiti žalbu-kazao je za portal Dan advokat Damir Lekić.

(VIDEO) Ubistvo Klikovca: Izručen Vukadinović, određeno zadržavanje

Kako je juče rečeno iz policije, u organizaciji NCB Interpol-a Podgorica, uz asistenciju službenika Sektora policije posebne namjene, iz Republike Slovenije u Crnu Goru realizovana ekstradicija lica P.V. (24), državljanin Crne Gore.

- P.V. je izručen Crnoj Gori po naredbi Višeg suda u Podgorici radi obezbjeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije- rečeno je iz policije.

Policija ga je ranije povezivala i potraživala zbog sumnji da je povezan sa ubistvom Saše Klikovca, ali ne da je direktni izvršilac. Klikovac je ubijen 2020. godine u podgoričkom naselju Cijevna. Ubistvo se desilo ispred porodičnog restorana „Kod Crnogorca“, na samom ulazu lokala, gdje je bilo parkirano vozilo.

Prema tadašnjim nezvaničnim informacijama, u Klikovca je pucano iz vozila u pokretu kada je on ušao u svoje vozilo. Kako saznajemo, pogođen je sa više hitaca iz „heklera“ u predjelu stomaka i grudi..

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 18:13