/ -/- FOTO: SNIMAK OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO KRUŠČIĆA - SKRINŠAT YOUTUBE
19/06/2024 u 14:49 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ubistvo Kruščića: Optužnica protiv Miloševića i grupe vraćena na ispravku

Optužnica koja je podignuta povodom ubistva Miodraga Migija Kruščića i ranjavanja novinarke Olivere Lakić vraćena je na ispravku.

To je za portal Dan potvrdila Marija Raković samostalna savjetnica podgoričkog Višeg suda za odnose s javnošću.

Rakočević: Terete nas za ubistvo Kruščića jer nismo preuzeli krivicu za napad na Oliveru Lakić

Optužnicom Specijalnog državnog tužilaštva obuhvaćeni su Milan Vujotić, Filip Knežević, Aleksandar Ljumović, Mario Milošević, Goran Rakočević, Veselin Bubanja, Filip Bešović, Luka Bulatović, Dejan Vukašinović, Branislav Karadžić, Goran Vukčević, Mijajlo Stojanović, Darko Lalović i Sanja Božović.

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo podiglo je nakon pet godina  optužnicu protiv nekoliko osoba zbog krijumčarenja 743 kg kokaina, ubistva Miodraga Kruščića i napada na novinarku Oliveru Lakić.

Specijalno državno tužilaštvo je, predalo optužnicu protiv  R.Z., D.K., M.V. i S.V., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, zbog krijumčarenja 743 kg opojne droge kokain, koja je otkrivena i privremeno oduzeta u avgustu 2020. godine, u holandskoj luci Roterdam.

- Specijalno državno tužilaštvo je danas, Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv 14 okrivljenih lica i to: M.V., G.R., F.B., F.K., S.B., V.B., L.B., D.V., D.L., B.K., M.M., M.S., A.Lj. i G.V., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, teška tjelesna povreda, teško ubistvo, ubistvo putem podstrekavanja, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga -  navodi se u ranijem saopštenju.

Predmet optužnice je, između ostalog, napad na novinarku, oštećenu Oliveru Lakić, od 8. maja 2018. godine, teško ubistvo oštećenog Miodraga Kruščić, 21. maja 2018. godine i krijumčarenje opojne droge marihuane u količini od 554 kg, iz Albanije u Crnu Goru, 26. januara 2021. godine.

- Optužnicom je predloženo da se okrivljenom M. M. produži pritvor, zbog postoja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i da će ponoviti krivično djelo, da se okrivljenima M.V., A.Lj. i F.K. sudi u odsustvu, jer su u bjekstvu ili na drugi način nijesu dostižni državnim organima, dok su ostali okrivljeni na izdržavanju kazne ili u pritvoru u drugim krivičnim predmetima ili su pušteni na slobodu pošto im je isteklo maksimalno vrijeme trajanja pritvora u istrazi po zakonu i to dok je postupak bio u toku pred Višim državnim tužilaštvom u Podgorici - saopštili su iz SDT ranije.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. jul 2024 11:37