/ -/- FOTO: SNIMAK OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO KRUŠČIĆA - SKRINŠAT YOUTUBE
16/02/2024 u 13:13 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ubistvo Kruščića: Prihvaćen predlog odbrane, sudija Savić izuzet iz postupanja

Podsjećamo, 31. januara nije održana kontrola optužnice za pomenuti slučaj. Razlog za to je bio zahtjev advokata iz redova odbrane, Marka Radovića zatražio izuzeće predsjednika sudskog vijeća Borisa Savića

Sudija podgoričkog  i predsjendik Višeg suda Boris Savić izuzet je iz vijeća koje je predsjedavalo ročištem za kontrolu optužnice povodom ubistva Miodraga Migija Kruščića i ranjavanja novinarke Olivere Lakić, saznaje portal Dan od izvora iz Višeg suda.

Kako nam je saopšteno, time je uvažen zahtjev advokata iz redova odbrane. Predmet je zadužio sudija Zoran Radović.

Podsjećamo, 31. januara nije održana kontrola optužnice za pomenuti slučaj. Razlog za to je bio zahtjev advokata iz redova odbrane, Marka Radovića zatražio izuzeće predsjednika sudskog vijeća Borisa Savića.

(VIDEO) Odložena kontrola optužnice za ubistvo Kruščića: Zatraženo izuzeće sudije Savića

Advokat je tada kazao da se činjenični opis iz presude u postupku po žalbama, kojom je potvrđena presuda Osnovnog suda za dio optuženih u ovom predmetu a za nedozvoljeno držanje oružja u drugom predmetu, se nalazi u činjeničnom opisu ove optužnice u djelu stvaranje kriminalne organizacije. On je kazao da je tada o tome odlučivao i sudija Savić.

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo podiglo je nakon pet godina  optužnicu protiv nekoliko osoba zbog krijumčarenja 743 kg kokaina, ubistva Miodraga Kruščića i napada na novinarku Oliveru Lakić.

Specijalno državno tužilaštvo je, predalo optužnicu protiv  R.Z., D.K., M.V. i S.V., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, zbog krijumčarenja 743 kg opojne droge kokain, koja je otkrivena i privremeno oduzeta u avgustu 2020. godine, u holandskoj luci Roterdam.

- Specijalno državno tužilaštvo je danas, Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv 14 okrivljenih lica i to: M.V., G.R., F.B., F.K., S.B., V.B., L.B., D.V., D.L., B.K., M.M., M.S., A.Lj. i G.V., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, teška tjelesna povreda, teško ubistvo, ubistvo putem podstrekavanja, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga -  navodi se u ranijem saopštenju.

Predmet optužnice je, između ostalog, napad na novinarku, oštećenu Oliveru Lakić, od 8. maja 2018. godine, teško ubistvo oštećenog Miodraga Kruščić, 21. maja 2018. godine i krijumčarenje opojne droge marihuane u količini od 554 kg, iz Albanije u Crnu Goru, 26. januara 2021. godine.

- Optužnicom je predloženo da se okrivljenom M. M. produži pritvor, zbog postoja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i da će ponoviti krivično djelo, da se okrivljenima M.V., A.Lj. i F.K. sudi u odsustvu, jer su u bjekstvu ili na drugi način nijesu dostižni državnim organima, dok su ostali okrivljeni na izdržavanju kazne ili u pritvoru u drugim krivičnim predmetima ili su pušteni na slobodu pošto im je isteklo maksimalno vrijeme trajanja pritvora u istrazi po zakonu i to dok je postupak bio u toku pred Višim državnim tužilaštvom u Podgorici - saopštili su iz SDT ranije.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 06:52