/ ljiljana simić
25/04/2023 u 08:26 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UBISTVO LJILJANE SIMIĆ: Mariću 40 godina robije, Delić oslobođen optužbi

Optužnicom se navodi da su Marić i Delić 3. septembra 2020. godine, nakon 14.46 časova, u selu Mokrine kod Herceg Novog, iz koristoljublja ubili Ljiljanu Simić

Sudija Veljko Radovanović izrekao je presudu za ubistvo Ljiljane Simić kojom je  Zoran Marić osuđen na 40 godina robije za teško ubistvo, dok je i Radomir Delić oslobođen optužbi za učešće u teškom ubistvu.

- Sud je na nedvosmislen način utvrdio da je Marić kriv za krivično djelo za koje je optužen- kazao je sudija Radovanović.

On je dodao da se to temelji na djelu  iskaza odbrane Delića, iskazima svjedoka i DNK vještačrnjima i video nadzoru koji je sprovedne kao dokaz.

Sudija je istakao da je motiv za ovaj zločin kod Marića bilo koristoljublje.

- Ubistvo je počinio na podmukao način, tako što je iskoristio povjerenje Ljiljane Simić  sa kojom je bio u emotivnoj vezi- naveo  je sudija.

Stav suda je i da za Marića nisu bile olakšavajuće okolnosti, već otežavajuće i to se ogleda u tome što je i ranije osuđivan za umišljajna djela. 

Kada je u pitanju oslobađajuća odluka za Delića, sud smatra da ne postoje dokazi da je kriv.

- Nema dokaza koji bi nedvosmisleno ukazali da je izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret i na način kojim je to navedeno optužnicom - smatra sud u odnosu na Delića. 

Takođe, kako je naveo sudija Radovanović, sud smatra da je sporan motiv u odnosu na Delića i da ga nema. 

- Ni jedan dokaz ne ukazuje da je Delić imao dogovor sa Marićem, niti da je mogao da nasluti šta će kobnog dana da uradi Marić- nave je Radovanović.

Podsjećamo, Simić je nestala 6. septembra 2020. kada je iz Kotora, gdje je živjela posljednjih šest mjeseci, krenula u Kanadu gdje je provodila ostatak godine.

Njen nestanak prijavila je prijateljica koja je Simić trebala da vozi na aerodrom u Dubrovnik. Neposredno prije dogovorenog polaska prijateljica je pozvala, ali joj je telefon bio isključen. Prijateljica Simić, nakon više pokušaja da je dobije, obavijestila je policiju. Organizovana je potraga u koju se uključila i porodica ubijene žene. Utvrđeno je da se Simić nije ukrcala na let za Kanadu za koji je ranije kupila kartu.

Optužnicom se navodi da su Marić i Delić 3. septembra 2020. godine, nakon 14.46 časova, u selu Mokrine kod Herceg Novog, iz koristoljublja ubili Ljiljanu Simić. VDT navodi da su  oni zajedno došli do stambene zgrade u naselju Dobrota u Kotoru, u kojoj je stanovala oštećena.

- Okrivljeni Marić je pod izgovorom da će da je povede u Herceg Novi i da joj pokaže prirodu i zalazak sunca, namamio oštećenu da sa njim i okrivljenim Delićem, uđe i sjedne na mjesto suvozača vozila ‘nissan rogue- navode u optužnici.

Optuženi Marić je osuđivan nekoliko puta u Osnovnom sudu u Herceg Novom, Okružnom sudu u Beogradu i Vranju, te Višem sudu u Podgorici, za iznudu u pokušaju, krađu, tešku krađu…

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 10:34