/ - ФОТО: БИЉА БРАШЊО
19/04/2022 u 17:15 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Убиство Љубише Мрдака: Подигнута оптужница против седам осумњичених

Више државно тужилаштво подигло је оптужницу против седам осумњичених који су, према оптужби, 20. октобра 2021. године, убили радника обезбјеђења никшићке Поште током пљачке, Љубишу Мрдака

Више државно тужилаштво подигло је оптужницу против седам осумњичених који су, према оптужби, 20. октобра 2021. године, убили радника обезбјеђења никшићке Поште током пљачке, Љубишу Мрдака. Због тога ће се судити Митару Кнежевићу, Стојану Албијанићу, Немањи Миљковићу, Петау Золаку, Срђану Свјетлановићу, Давиду Бањцу и Стефану Регојевићу.

Полиција поднијела кривичне пријаве против седам лица због убиства Мрдака

Према ранијим сазнањима портала Дан, Мрдак се борио са пљачкашима и покушао да спријечи крађу новца који је био намијењен за пензије које додјељује пошта у Никшићу. Наоружани нападачи кобног дана су пресрели возило које превози новац. У овом кривичном дјелу користили су бибер спреј и оружје. Након ове пљачке пронађено је запаљено возило за које се сумња да је коришћено у извршењу овог кривичног дјела.

(ВИДЕО) Оружана пљачка поште у Никшићу: Преминуо рањени радник обезбјеђења, украдене вреће новца

Како је раније саопштено, усарадњи са полициjом и Тужилаштвом БиХ, подниjета је кривична приjава против седам  лица, три су у бjекству, два су из Црне Горе и два из Босне и Херцеговине, казала је раније Маjа Jовановић, државни тужилац, на конференцији Управе полиције.

Како је саопштено на прес конференцији, отуђено је нешто преко 423.000 еура. За троjицом осумњичених коjи су у бjекству расписана је Интерполова међународна потjерница.

- Спроведен jе претрес штек станова по Никшићу за коjе се сумња да су осумњичени користили. Осумњичени се терете за кривично дjело разбоjништво са смртним исходом - казала је тада тужилац Јовановић.

Истражитељи су утврдили да jе та група од jула припремала разбоjништво М. К. и Р. С. из Будве, пориjеклом из Бања Луке и А. С. казао jе Лазар Шћепановић из криминалистичке полициjе. Додао jе да полициjа трага за М. Н, С. С. и Б. Д.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 03:51